месечна Архива: декември 2013

ДВЕ МУЗИКИ

1 Во Скопје, на 31 декември, Македонија ќе доживее уште едно чудо. По дваесет и две години независност, созреавме за уште едно осамостојување. Скопјани ќе се отцепат од самите себе. Ќе прогласат автономија од себеси. Тоа се случува затоа што ВМРОДПМНЕ и СДСМ не можат заедно да прослават ни Нова година. На плоштадот Македонија, прославата ја организираат Градот...

ВО ЛЕР

1 По­ми­на уште еден датум за датум. Европската унија порача да се имплементира до­го­во­рот од 1 март. Што беше тоа? Кој се сеќава што беше договорено на 1 март? Аха, ми тек­на. Нешто што се случило на 24 декември. Многу датуми имаше, не знам што беше пр­во за паметење. Прес­ло­же­но за еден нормален ум е кога на...

СРЕЌЕН ДОБИТНИК

1 Нема крај на чудата во нашава чудесна Македонија. Ако случајно останеме без тема за карање, веднаш ќе си најдеме. Па макар била и за споменик. Во истата недела кога сондата Кјуриосити од Марс прати снимки од кои се дознава дека таму имало вода, кај нас ДУИ се сети дека пред седум века може вода за пиење немале, ама...

ЈАС МИНИСТЕРОТ

1 Што е оваа врева околу споменикот на српскиот цар Душан што се појави во Скопје? А зош­то да не се појави? Зошто Хасан Приштина да може да има споменик, а цар Душан да нема? Како може на еден крај од градот да го имаме Ѓорче Петров на коњ, а на дру­ги­от крај Тодор Александров на коњ? Што сe...