месечна Архива: февруари 2014

МИЛКА И СВИРКА

1. Што се прави важен оној Венизелос? Ни кажува дека Грција ни била единствен излез за Европа. Како па да не. Може некогаш беше така. Ама сега има и друг излез за Европа. Бугарија. Имаме излез А и излез Б. И двата излеза во моментов не работат. Ама ние како што напредуваме, ќе дочекаме и излез В. Србија немаше...

18,2 МИЛИОНИ

1. Помина уште една спокојна недела. Два месеца пред претседателските избори, кандидати нема, ДУИ пак божем се заканува со бојкот, а ВМРО пак божем не попушта, СДСМ обвинува дека власта краде, власта им одговара дека и опозицијата краде, претседателот Иванов им откри на Русите дека и тие зборувале на јазикот на древните Македонци, невработеноста опаѓа, инвестициите растат, и...

ИНДОКИНА

1. Државата се надмина себеси. Кај што е најголем клиент за секој бизнис, кај што е најголем огласувач, кај што е најголем лекар, кај што е најголем едукатор, кај што е најголем судија, сега стана и најголем сводник. По Општина Свети Николе, која прва одлучи да дава субвенции од 30.000 денари за мажи над 40 години што ќе...

АМ ДУМРИШ

1. "Кока-кола" повторно оди со нова весела и оптимистичка кампања, во која слоганот е "Сподели добрина". Секоја чест на "Кока-кола", ама некако сум сомничав дека во оваа земја некој сe уште е подготвен да сподели добрина. Каква добрина? Тоа за Македонија е непозната. Може да споделиш стан, да споделиш тендер, да споделиш фирма, ама да споделиш добрина!?...