месечна Архива: јули 2014

ЛЕНИН ВО ФИНСКА

1. Додека социјалдемократите лежат на плажа и размислуваат да подготват нова трибина на која ќе дебатираат за состојбата на државата и како да се справат со режимот, Груевски им бапна потреба за промена на Устав и закони со кои суштински ќе се засегнат многу бизниси и ќе ги променат животите на многу луѓе. Не знаеме дали на подобро,...

КУРЦ ШЛУС

1. Блазе си им на пратеничките на СДСМ Солза Грчева и Љубица Буралиева. Толку фалење во Собрание за некој што е од опозиција, досега не сме чуле. Прва вест беа по телевизиите, а тие уште не се ни појавиле на седница. Изгледа дека очекувањата на ВМРО-ДПМНЕ од Солза и од Љубица ќе бидат големи. Им честитаа на двете одметнати...

НОЌНА СТРАЖА

1. Да ви кажам искрено, оваа година се намачивме како да го одбележиме роденденот. Минатата година, кога славевме 13 години, 13 наши колешки се соблекоа по градници, со пораката "Не покажувај ми ги мене, покажи му ги на докторот", со надеж дека тој потег ќе отвори гласна дебата за борбата против ракот на дојката и за заштита на...