месечна Архива: октомври 2014

СААТ ПЛУС

1. Претседателот Ѓорге Иванов тера веќе втор мандат, ама сè уште се прави како да не е од тука. Во говорот на свечената академија по повод празникот 23 Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, рече: "Неопходна ни е сплотеност меѓу власта и опозицијата, меѓу Македонците и Албанците, Турците, Србите, Власите, Ромите, Бошњаците, меѓу христијаните, муслиманите, Евреите и атеистите...

АЛО ДОКТОРЕ

1. Лидерот на ДУИ Али Ахмети последен го доби Извештајот на Европската комисија за напредокот на Македонија. Дури осум дена подоцна откако го добија Роза, Солза и Љубица. Ама од сите политички субјекти реакцијата му беше најоригинална. Па изјави: "Мислите дека во ДУИ сите се ангели? Мислите дека не ја злоупотребуваат власта?Мислите дека сите се ангели во ВМРО-ДПМНЕ?...

НАЈДОБРА ЕБОЛА

1. Кога Европската комисија ќе ви напише во извештај дека "Партиите во власта ја замаглија линијата меѓу држава и партија и така ја еродираа довербата во јавните институции", сетете се што сè сте си помислиле за време на завчерашната тричасовна паника за еболата во Скопје. Колкумина се исплашија од веста? Еееј дури и на Си-Ен-Ен и на Скај њуз...

ЈА ЧУДИМ

1 Никола Груевски и Али Ахмети скоро едногласно дадоа отчет за сработеното. Едниот за сто дена Влада. Другиот за 102 дена Влада. Едниот во Скопје. Другиот во Тетово. Да нема забуна. Не станува збор за две различни влади. Не станува збор ни за поделба на власта. Станува збор за партнерство. И двајцата имаа убави работи да ни соопштат. А убавиот...