месечна Архива: февруари 2015

НОРМАЛНА СОСТОЈБА

1. Од пред неколку дена сум унапреден. Сега сум и "носител на папка". Од оние папките што ги подели СДСМ на дваесетина новинари што биле прислушувани. Не знам за другите колеги, ама јас не се чувствувам баш пријатно. Туку, тоа и не е некоја вест. Оти не знам дали некој воопшто се чувствува пријатно деновиве. Би лажел ако кажам дека...

ПРИЈАТЕН ДЕН

1. Се известуваат сите членки дека имаме задолжение да ги споделуваме и да лајкнуваме сè што е поврзано со конкретната ситуација. За многу години празникот. Оваа порака минатиот викенд беше испратена на Фејсбук групите на членови на владејачката партија. Арно ама, во тек беше прослава на Свети Трифун и на Свети Валентин, па кој зафатен со пиење, кој зафатен со...

ВЕСТИ ОД РАЈОТ

1.   Сирота Тамара. Мора многу да ја болело штом сè уште ги бранува духовите на цела држава. Шокот од нејзината смрт е толку голем што сè уште татни, дури и посилно од бомбата на Заев за прислушувањето. И добро е што она неформално здружение на граѓани своите трибини за одбрана на Македонија ги почна од Велес, родниот град на деветгодишното...

МИСТЕР ЈУТЈУБ

1.   Зошто новиот американски амбасадор во Македонија Џес Бејли пред да дојде во Скопје, одлучи да и` се обрати на македонската јавност преку интернет-каналот за споделување видеа Јутјуб? Затоа што прашал кој канал најмногу се гледа во Македонија. Рече "здраво" на македонски и на албански јазик. Што ти е нешто како прва и втора програма на МТВ. А Јутјуб...