месечна Архива: март 2015

БРИСЕЛСКИ ЛУДОРИИ

1.   Не знам зошто толку возбуда околу предлогот на Министерството за економија да се унифицираат излозите на дуќаните во Старата скопска чаршија. Па ние добивме нов лик на центарот на Скопје преку ноќ, а сега проблем било што набрзина ќе добиеме и нова Стара чаршија. Па и таа е дел од центарот на Скопје. Не се сомневам дека квалитетен архитект...

ТРПЕ НЕПОКОРЕНИОТ

1.   Кога некој ќе ви се закани: "Ќе се видиме на суд!", одговорете му со хумор. Раскажете му виц. На пример, одличен виц е кога некој ќе каже дека аферите "Пуч" и "Прислушување" мора да добијат судска и институционална разврска. А уште подобар виц е кога Здружението на судии по едномесечна анализа ќе излезе со соопштение дека "судиите имаат...

ИСКРЕНА ОМРАЗА

1.   Друго е кога некој ти раскажува. А друго кога ќе чуеш со свои уши. Дали ми е сега полесно, откако ги чув снимките од прислушуваните разговори меѓу разни високи политичари на власта? Не. Не ми е. Пред да ги слушнам, знаев дека е тоа така, ама се надевав дека можеби, сепак, и не е. Имав надеж дека можеби...

ДЕЛУМНО ТОЧНО

1. Пред неколку години, во шоуто на Џери Спрингер во серијата "Прељубници", имаше случај на маж што си ја изневерува жена си со сестра ѝ. Екипата на серијата го следела прељубникот од А до Ш. И ја имаше снимено целата афера. На крај, во студио ги соочија прељубникот со жена му и го покажаа снимениот материјал. И што ѝ...