месечна Архива: мај 2015

КОНТРА СЕБЕ

1.   Што му текна сега одеднаш на премиерот Никола Груевски, ама баш со ништо непредизвикан, да кажува дека иднината на Македонија е во ЕУ и НАТО? А кога не била? И кој воопшто се сомневал во стратешките определби на оваа, па и на сите други македонски влади од осамостојувањето досега? Па самиот Груевски и неговата партија уште во 2006...

РУСКИ СОН

1.   Каква е таа глупава дилема дали сме биле за Русија или за Америка. Демек дошло време да се изјасниме. Што има да се изјаснуваме. Ни за Русија, ни за Америка. Сите сме за ВМРО. И - ајт со здравје, како што би рекла Гоца на телефон. До сега немавме доволно поделби, па сега и оваа ни фалеше. Божем ова...

РЕСЕТИРАЊЕ

1.   Улогата на Американците во решавањето на политичката криза во Македонија ја објасни амбасадорот Џес Бејли со твитер порака: "Ја поздравувам изјавата на четворицата лидери. Ценам што ме поканија да ги гледам и одвај ја чекам следната средба". Е па и ние со душа чекаме. Само не знам што чекаа и Американците толку долго. Можеа да се самопоканат и порано....

ДЕТЕ ИЛИ ПАРТИЈА

1.   Убаво што полицијата ги затвори сите приоди кон Владата за да обезбеди непречено чистење на фасадата од јајца. Луѓето сериозно ги сфатија препораките за здрав живот на премиерот кој пред неколку месеци дури кажуваше и колку чекори дневно треба да се пешачи. И ете факт е - луѓето пешачат. Дури и кејот на Вардар зад Владата што скопјани...

ЦЕНТАРСКО ТЕФТЕРЧЕ

1.   Еден од средношколците што протестираат кои беа на преговори со Владата, рече дека во текот на дискусијата вицепремиерот Владимир Пешевски му се обратил со зборовите: "Знам кој те праќа." Значи, странските служби уште работат. 2.   За мене децата се најпријатното изненадување што ни се има случено последниве месеци. Прво студентите дадоа пример како е да имаш став и како треба...