месечна Архива: септември 2015

ФЕРИБОТ “МАКЕДОНИЈА”

1.   Тие што гледале само МТВ, на почетокот на годинава чуле дека имало некаков пуч, и оттогаш наваму се радуваат на сите владини успеси на вестите. Ако во средата свртеле на собранискиот канал, којзнае колку биле збунети. Првпат од устата на опозициските пратеници слушнале дека имало некои бомби. Па и прислушувани телефонски разговори. Па дури и индиции за криминал...

ОООЈС!

1. Олеснувачот во преговорите за решавање на политичката криза Питер Ванхауте, со пораки на листови се обиде да ни предочи што во политичката култура значи кога ќе се даде збор и што значи отчетност кај политичарите. Зошто? Изгледа затоа што мислел дека, како по обичај, нема да разбереме што сакал да ни каже, па за да биде сигурен дека...

БАКАРЕН КАЗАН

1. МВР соопшти дека ноќта помеѓу 5 и 6 септември, непознат сторител во населба Радишани, Скопско, извршил тешка кражба. Од манастирот "Свети Ѓорги" украл 1.500 денари, 30 шишиња зејтин и бакарен казан. Има ли поголем скандал од тоа да крадеш зејтин од црква? И бакарен казан? Стварно, што треба да се украде за да биде доволно скандалозно за овој народ?...

СКОПЈЕ2014ВУД

1. Во средата Американците се јавија со соопштение за специјалниот обвинител. Имаат големи очекувања од него. Во четвртокот и Германците се јавија да кажат дека и тие имаат очекувања од специјалниот обвинител. И СДСМ има очекувања. И ние имаме очекувања. Дури и Груевски има очекувања од специјалниот обвинител, штом си го испрати адвокатот, да му издејствува судот да ги...