месечна Архива: февруари 2016

ФИКУС ШТЕМБИЛ

  1 Американците и Европска унија рекоа дека за кредибилни извори се потребни реформи. Дури и Хан твитна дека реформите се поважни од датумот за избори. И другиот ден – одма реформи. Најважна реформа е аболиција за кривични дела поврзани со изборите. Како што поминува времето, сè повеќе ми станува јасно зошто претседателката на Уставниот суд Елена Гошева пред извесно време...

Ти ќе ми кажеш – Пуфи

https://youtu.be/U2Pj1VQtrzs

МАДЕ ОД ОРЕЛ

  1 Кај и да е, на некој кружен тек во Скопје ќе никне нов споменик. Со голема мермерна плоча на која ќе биде издлабен датумот 24 април. Затоа што ВМРО-ДПМНЕ тогаш конечно ќе победи на избори. Оти со овој терор на опозицијата веќе не се живее. И кога ВМРО-ДПМНЕ по десет години ќе дојде на власт, на Македонија конечно...

Ти ќе ми кажеш – промо

https://youtu.be/ETnFn_0owIA

СУБВЕНЦИЈА ЗА КАТИЦА

   1 Што убаво име му дало Специјалното обвинителство на неговата прва акција. Титаник.  Настанот буди морничави слики, ама изборот на името е хуморен. Нема спас. Бродот само што удри во санта мраз, водата почна да навлегува, патниците се во паника, а капетаните испратија повик за помош. На Титаник некој се спасил, ама некој и потонал. Ете, баш минатата недела Кејт...

АЛО МАРКО

  1 Кој чул дека обвинителите нешто работеле во оваа држава додека не се појави Катица Јанева? Ама се разработеа во трката што прво ќе се случи - дали изборите или некое обвинение на Специјалното обвинителство. Па нормалните обвинители им стегнаа кривични пријави на специјалните обвинители. Како тргнале со кривичниве пријави, ако дојде до судење, па уште и ако некој...