Author: САКАМДАКАЖАМ.МК

1 2 3 12 10 / 118 POSTS
ПАРЛАМЕНТАРНОТО МНОЗИНСТВО ЌЕ СЕ ОБИДЕ УТРИНАВА ДА ЈА ДОСТАВИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА СВИКУВАЊЕ НА СОБРАНИЕТО

ПАРЛАМЕНТАРНОТО МНОЗИНСТВО ЌЕ СЕ ОБИДЕ УТРИНАВА ДА ЈА ДОСТАВИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА СВИКУВАЊЕ НА СОБРАНИЕТО

Пратениците од парламентарното мнозинство од СДСМ, ДУИ, Беса и Алијансата на Албанците денеска рано ќе поднесат иницијатива за продолжување на констит ...
ИТНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

ИТНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Пациентите со ретки болести бараат итен увоз на лекови за дел од ретките болести, бидејќи тендерот за набавка на лекови што денеска го објави Минист ...
ИВАНОВ ЈА ОТКАЖА ПОСЕТАТА НА АВСТРАЛИЈА ШТО ЈА КРИЕШЕ, ПОРАДИ СУДИРОТ ЕУ-ТУРЦИЈА

ИВАНОВ ЈА ОТКАЖА ПОСЕТАТА НА АВСТРАЛИЈА ШТО ЈА КРИЕШЕ, ПОРАДИ СУДИРОТ ЕУ-ТУРЦИЈА

Претседателот Ѓорге Иванов ја откажа посетата на Австралија поради политичката состојба во земјата и тензиите меѓу Европската унија и Турција, соопшти ...
ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ „ПЛОВАТ“ НА СУВО ЗАРАДИ КОНТРОЛА ОД ОСИГУРИТЕЛНИТЕ КОМПАНИИ

ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ „ПЛОВАТ“ НА СУВО ЗАРАДИ КОНТРОЛА ОД ОСИГУРИТЕЛНИТЕ КОМПАНИИ

Во пристаништето во Свети Наум во Охрид започна редовниот технички преглед на дел од охридските бродови што за прв пат се прави на суво, а не како до ...
НОВОТО МНОЗИНСТВО ЌЕ ПОБАРА ОД ВЕЉАНОСКИ ДО ПЕТОК ДА ГО СВИКА СОБРАНИЕТО

НОВОТО МНОЗИНСТВО ЌЕ ПОБАРА ОД ВЕЉАНОСКИ ДО ПЕТОК ДА ГО СВИКА СОБРАНИЕТО

Новото парламентарно мнозинство зад коe стојат 67 пратенички потписи прави план за избор на претседател на Собранието за да се одблокира работата на и ...
ГЕЈЗЕР ПРЕД БАРОКНАТА ПАЛАТА ЕМАНУЕЛ ЧУЧКОВ ОД ПУКНАТА ЦЕВКА

ГЕЈЗЕР ПРЕД БАРОКНАТА ПАЛАТА ЕМАНУЕЛ ЧУЧКОВ ОД ПУКНАТА ЦЕВКА

Пукната цевка направи гејзер пред палатата „Емануел Чучков“  на раскрсницата на улиците Јордан Мијалков и Павел Шатев во центарот на Скопје. Млазот ...
СЛЕДУВА ПРАВЕН ХАОС И КОМПЛЕТНА БЛОКАДА БЕЗ СОБРАНИЕ И БЕЗ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

СЛЕДУВА ПРАВЕН ХАОС И КОМПЛЕТНА БЛОКАДА БЕЗ СОБРАНИЕ И БЕЗ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

Македонија е без претседател на Собрание, без легитимна влада, а од 20 март, кога е последен рок за распишување на локалните избори, ќе биде и без фун ...
НАГРАДАТА  “НИКОЛА МЛАДЕНОВ“ ЗА СТОРИЈАТА ЗА КОСТА КРПАЧ ОБЈАВЕНА ВО ЕМИСИЈАТА “КОД“  НА ТВ ТЕЛМА

НАГРАДАТА “НИКОЛА МЛАДЕНОВ“ ЗА СТОРИЈАТА ЗА КОСТА КРПАЧ ОБЈАВЕНА ВО ЕМИСИЈАТА “КОД“ НА ТВ ТЕЛМА

Миомир Серафиновиќ и Снежана Лупевска-Созен го освоија првото место на годинешниот конкурсот на МИМ за новинарската награда „Никола Младенов“ за најдо ...
ЗАГРОЗЕНА Е ДЕМОКРАТИЈАТА, НО КАКО СЕ ТРОШАТ ВАШИТЕ ПАРИ Е ИСТО ТОЛКУ ВАЖНО, ВЕЛИ ЗАМЕНИК – АМБАСАДОРОТ НА БРИТАНИЈА ПОЛ ЕДВАРДС

ЗАГРОЗЕНА Е ДЕМОКРАТИЈАТА, НО КАКО СЕ ТРОШАТ ВАШИТЕ ПАРИ Е ИСТО ТОЛКУ ВАЖНО, ВЕЛИ ЗАМЕНИК – АМБАСАДОРОТ НА БРИТАНИЈА ПОЛ ЕДВАРДС

Можеби е нерелевантно во ситуација на протести и загрозена демократија поради недавањето на мандатот на парламентарното мнозинство да се зборува за от ...
НЕМА ОДГОВОР ОД ИВАНОВ ШТО СО ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

НЕМА ОДГОВОР ОД ИВАНОВ ШТО СО ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

Претседателот Ѓорге Иванов не одговара дали има план кога ќе се одржат локалните избори бидејќи рокот истекува вечер на полноќ, а Собранието не се сос ...
1 2 3 12 10 / 118 POSTS
meta charset="utf-8"
;