Категорија: Дописна мрежа

1 2 3 74 10 / 738 НАПИСИ
СО ФЕСТИВАЛ НА ОРГАНСКА ХРАНА ВАЛАНДОВЧАНИ ЌЕ СОБИРААТ ПОТПИСИ ПРОТИВ РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

СО ФЕСТИВАЛ НА ОРГАНСКА ХРАНА ВАЛАНДОВЧАНИ ЌЕ СОБИРААТ ПОТПИСИ ПРОТИВ РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

Валандовчани од понеделник почнуваат со постапката за собирање на 2.000 потписи за распишување референдум против рудникот Казандол. Државната изборна ...
АНТИЧКИ ВОЈНИЦИ, КОМИТИ И ПАРТИЗАНИ ОД ПОНЕДЕЛНИК ПАК ЌЕ ГО ЧУВААТ „СКОПЈЕ 2014“, ГОДИНАВА ЗА 8.000 ЕВРА

АНТИЧКИ ВОЈНИЦИ, КОМИТИ И ПАРТИЗАНИ ОД ПОНЕДЕЛНИК ПАК ЌЕ ГО ЧУВААТ „СКОПЈЕ 2014“, ГОДИНАВА ЗА 8.000 ЕВРА

Туристичката стража не е меѓу проектите кои ќе бидат стопирани поради истечените градоначалнички мандати. Од понеделник, покрај спомениците од проекто ...
ЗЕЛЕНЧУКОТ СЕ ФРЛА ПО ДЕПОНИИТЕ ВО СТРУМИЧКО ОТИ НЕМА КОЈ ДА ГО КУПИ

ЗЕЛЕНЧУКОТ СЕ ФРЛА ПО ДЕПОНИИТЕ ВО СТРУМИЧКО ОТИ НЕМА КОЈ ДА ГО КУПИ

Земјоделците го фрлаат зеленчукот по селските депонии во струмичко оти се ниски откупните цени и нема пласман. Купишта зелки се појавија на депонијата ...
БИТОЛСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ГАСАТ ПОЖАРИ СО ГОЛИ РАЦЕ ОТИ ОПШТИНАТА НЕ ГИ ФЕРМА

БИТОЛСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ГАСАТ ПОЖАРИ СО ГОЛИ РАЦЕ ОТИ ОПШТИНАТА НЕ ГИ ФЕРМА

Битолските пожарникари се пожалија дека работат во катастрофални услови, со застарена опрема за заштита, а велат и дека општината очигледно кренала ра ...
5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА КУМАНОВСКИОТ РАЗГРАНОК НА ДУИ ЗА УБИСТВО НА КОМАНДАНТ ШИПОЊА

5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА КУМАНОВСКИОТ РАЗГРАНОК НА ДУИ ЗА УБИСТВО НА КОМАНДАНТ ШИПОЊА

На 5 години затвор за убиство и две години за нелегално поседување на оружје е осуден Бајран Лимани од Лојане, претседател на кумановскиот разгранок н ...
ТАКСИСТИТЕ НАЈАВУВААТ ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК НЕЗАДОВОЛНИ ОД ПОСКАПЕНОТО ОСИГУРУВАЊЕ НА КОЛИТЕ И ИСПИТОТ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

ТАКСИСТИТЕ НАЈАВУВААТ ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК НЕЗАДОВОЛНИ ОД ПОСКАПЕНОТО ОСИГУРУВАЊЕ НА КОЛИТЕ И ИСПИТОТ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

Таксистите барааат итно повлекување на малусот – поскапувањето на осигурувањето на возилата кое се плаќа при регистрација, а не се задоволни и со задо ...
ИСПУСТОТ НА БРАНАТА МАНТОВО ЗАТВОРЕН, ЧЕКА НОВА ВЛАДА

ИСПУСТОТ НА БРАНАТА МАНТОВО ЗАТВОРЕН, ЧЕКА НОВА ВЛАДА

Еколошка катастрофа од помор на риби и се заканува на реката Крива Лакавица, откако минатата недела целосно е затворен испустот од браната Мантово кај ...
ТИКВЕШКО ОСТАНА БЕЗ ВОДА ЗА НАВОДНУВАЊЕ ОТИ ГАСОВОДОТ СКИНА ВОДОВОДНИ ЛИНИИ

ТИКВЕШКО ОСТАНА БЕЗ ВОДА ЗА НАВОДНУВАЊЕ ОТИ ГАСОВОДОТ СКИНА ВОДОВОДНИ ЛИНИИ

Поради гасоводот и дефект, земјоделци останаа без вода за наводнување во Тиквешко. Првите кои се од Неготино, се пожалија дека при изградбата на гасов ...
ВО ТЕТОВСКИОТ ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ МОРА САМ ДА СИ ЈА РЕНОВИРАШ СОБАТА

ВО ТЕТОВСКИОТ ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ МОРА САМ ДА СИ ЈА РЕНОВИРАШ СОБАТА

Во малата соба на вториот кат од пензионерскиот дом во Тетово, Скадринка Стаменковска ги поминува своите пензионерски денови. Еден кревет, кауч, маса, ...
КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА КАЈ ОХРИД ЗAГРАДЕН СО КОЛЈE, БЛОКИРАНИ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ

КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА КАЈ ОХРИД ЗAГРАДЕН СО КОЛЈE, БЛОКИРАНИ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ

Патеката која води покрај каналот Студенчишта до прочуените Билјанини Извори во Охрид, деновиве е заградена со големи колја од кои не се гледа каналот ...
1 2 3 74 10 / 738 НАПИСИ