Категорија: Дописна мрежа

1 2 3 4 83 20 / 828 НАПИСИ
БАКРАЧЕСКИ МОРА ДА ЈА СОПРЕ ГРАДБАТА НА ДИВИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ГРАДЕЖЕН ИНСПЕКТОРАТ

БАКРАЧЕСКИ МОРА ДА ЈА СОПРЕ ГРАДБАТА НА ДИВИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ГРАДЕЖЕН ИНСПЕКТОРАТ

Градењето на нелегалниот хотел во Лагадин мора да сопре, утврди Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам. Директорката Марина Наќева-Кавраков ...
БАКРАЧЕСКИ ГО ПУШТИ ЗАМЕНИКОТ ДА КАЖЕ ДЕКА ЌЕ СТРАДАЛ ТУРИЗМОТ ПОРАДИ ЗАПИРАЊЕ НА ГРАДБАТА НА АВТОПАТОТ

БАКРАЧЕСКИ ГО ПУШТИ ЗАМЕНИКОТ ДА КАЖЕ ДЕКА ЌЕ СТРАДАЛ ТУРИЗМОТ ПОРАДИ ЗАПИРАЊЕ НА ГРАДБАТА НА АВТОПАТОТ

Градоначалникот на Охрид Никол Бакрачески не се реши самиот да каже што мисли за запирањето на градбата на автопатот Охрид-Кичево, туку го пушти замен ...
ОПШТИНА КАВАДАРЦИ ГО ЗАТВОРИ ГОРНИОТ КАТ ОД ГАРАЖАТА ПО КРАЖБАТА НА СТОЛБОВИ

ОПШТИНА КАВАДАРЦИ ГО ЗАТВОРИ ГОРНИОТ КАТ ОД ГАРАЖАТА ПО КРАЖБАТА НА СТОЛБОВИ

Општина Кавадарци денеска ја осуди кражбата на делови од монтажната катна гаража во строгиот центар на градот и го затвори за употреба горниот дел как ...
УКРАДЕНИ ДРЖАЧИ НА СТОЛБОВИТЕ ОД ГАРАЖАТА ВО КАВАДАРЦИ, ПОКРИВОТ ЌЕ ПАДНЕ СОСЕ КОЛИТЕ

УКРАДЕНИ ДРЖАЧИ НА СТОЛБОВИТЕ ОД ГАРАЖАТА ВО КАВАДАРЦИ, ПОКРИВОТ ЌЕ ПАДНЕ СОСЕ КОЛИТЕ

Извадени се повеќе стеги или држачи на столбовите внатре во големата градска монтажна гаража во Кавадарци, а жителите предупредуваат дека постои опасн ...
ТАЛЕСКИ ЈА ДОПЛАТИ КУЛТУРЊАЧКАТА ВОЈСКА НА БЕТИ ЗА НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО

ТАЛЕСКИ ЈА ДОПЛАТИ КУЛТУРЊАЧКАТА ВОЈСКА НА БЕТИ ЗА НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО

Културни институции и фестивали чии први луѓе беа меѓу најгласните на протестите на „За заедничка Македонија“, како и други уметници учесници во проте ...
ДРЖАВНИОТ ГРАДЕЖЕН ИНСПЕКТОРАТ ЌЕ ИСПИТУВА ЗОШТО ПРОДОЛЖИЛА ИЗГРАДБАТА НА НЕЛЕГАЛНИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН

ДРЖАВНИОТ ГРАДЕЖЕН ИНСПЕКТОРАТ ЌЕ ИСПИТУВА ЗОШТО ПРОДОЛЖИЛА ИЗГРАДБАТА НА НЕЛЕГАЛНИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН

  Инспектори од  Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам ќе го проверуваат  нелегалниот хотел во Лагадин, откако градежните активнос ...
ДИВО ПАРКИРАЊЕ ДО КАТНАТА ГАРАЖА ОД 5,5 МИЛИОНИ ЕВРА ВО „СКОПЈЕ 2014“

ДИВО ПАРКИРАЊЕ ДО КАТНАТА ГАРАЖА ОД 5,5 МИЛИОНИ ЕВРА ВО „СКОПЈЕ 2014“

Пешачката и велосипедската патека под мостот „Гоце Делчев“ со месеци се узурпираат за паркирање. На само чекор од катната гаража „Солунски конгрес“ од ...
НЕВРАБОТЕНИ СЕ ПОЛА ЖИТЕЛИ НА КРУШЕВО

НЕВРАБОТЕНИ СЕ ПОЛА ЖИТЕЛИ НА КРУШЕВО

Во Крушево невработеноста е најголем проблем, повеќе од една деценија. Ако пред тоа младите од градот својата перспектива ја гледале во Скопје или дру ...
СО ЦРВЕНИ ЛЕНТИ НА РАЦЕТЕ ВРАБОТЕНИТЕ ВО „ПОВАРДАРИЕ” БАРААТ ПЛАТИ И ПРИДОНЕСИ

СО ЦРВЕНИ ЛЕНТИ НА РАЦЕТЕ ВРАБОТЕНИТЕ ВО „ПОВАРДАРИЕ” БАРААТ ПЛАТИ И ПРИДОНЕСИ

Со црвени ленти на рацете вработените во винарската визба „Повардарие“ од Неготино си ги бараат заостанатите плати и придонеси за пензиско осигурување ...
НА 23 ЈУЛИ РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО ДОЈРАН, НО НЕ И ПРОТИВ КАЗАНДОЛ

НА 23 ЈУЛИ РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО ДОЈРАН, НО НЕ И ПРОТИВ КАЗАНДОЛ

Советниците на Општина Дојран повторно донесоа одлука да се распише референдум за или против отварање рудници во нивната општина, откако првата одлука ...
1 2 3 4 83 20 / 828 НАПИСИ