Категорија: Дописна мрежа

1 2 3 4 5 100 30 / 997 НАПИСИ
ЦЕНТАРОТ НА ОХРИД ЗАТРУПАН СО ЃУБРЕ, ОПШТИНСКИТЕ СЛУЖБИ НЕ КАЗНУВААТ

ЦЕНТАРОТ НА ОХРИД ЗАТРУПАН СО ЃУБРЕ, ОПШТИНСКИТЕ СЛУЖБИ НЕ КАЗНУВААТ

Центарот на Охрид, кај некогашниот полигон за мали спортови, деновиве е затрупан со ѓубре. Тоа е и еден од најголемите паркинг простори во градот, а т ...
МВР И ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИСТРАЖУВААТ ЗОШТО ПОЛИЦАЕЦОТ ПУКАЛ ВО МАЛОЛЕТНИЦИТЕ ВО СТРУМИЦА

МВР И ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИСТРАЖУВААТ ЗОШТО ПОЛИЦАЕЦОТ ПУКАЛ ВО МАЛОЛЕТНИЦИТЕ ВО СТРУМИЦА

Полицаецот кој пукал во малолетните момчиња од Радовиш, по наредба на јавен обвинител е задржан во струмичката полиција, соопшти МВР чии екипи и денес ...
ПОСЕТИТЕЛИТЕ СО ЃУБРЕ ГО УБИВААТ КОЛЕШИНСКИОТ ВОДОПАД, ОПШТИНА НОВО СЕЛО ИМА СЛУЖБИ, АМА НЕ КАЗНУВА

ПОСЕТИТЕЛИТЕ СО ЃУБРЕ ГО УБИВААТ КОЛЕШИНСКИОТ ВОДОПАД, ОПШТИНА НОВО СЕЛО ИМА СЛУЖБИ, АМА НЕ КАЗНУВА

Посетители  на Kолешинскиот Водопад  бараат екипите на општинското комунално претпријатие „Комуна“ од Ново Село континуирано да го собираат отпадот, н ...
НИКНА ШУМА НА ДВАТА ОСТРОВА НА ВЛИВОТ НА САТЕСКА ВО ОХРИДСКО ЕЗЕРО, И КУПИШТА ЃУБРЕ ШТО НИКОЈ НЕ ГО ЧИСТИ

НИКНА ШУМА НА ДВАТА ОСТРОВА НА ВЛИВОТ НА САТЕСКА ВО ОХРИДСКО ЕЗЕРО, И КУПИШТА ЃУБРЕ ШТО НИКОЈ НЕ ГО ЧИСТИ

  На само неколку километри од Струга, на местото каде што се влева реката Сатеска во Охридско Езеро, најпрвин се појавија два острова, а сега ...
ПОЛИЦАЕЦ ПУКАЛ СО СЛУЖБЕНИОТ ПИШТОЛ, ПОВРЕДЕНИ ДВЕ МОМЧИЊА ОД РАДОВИШ

ПОЛИЦАЕЦ ПУКАЛ СО СЛУЖБЕНИОТ ПИШТОЛ, ПОВРЕДЕНИ ДВЕ МОМЧИЊА ОД РАДОВИШ

Малолетно момче од Радовиш е тешко повредено и е префрлено на клиниките во Скопје, откако попладнево во него пукал полицаец со службен пиштол, како шт ...
ТАЛЕСКИ ИМАЛ ПРОДУКЦИЈА ЗА ФИЛМ ДОДЕКА ЗАГОВАРАЛ ОД БИТОЛА ДА НАПРАВИ ФИЛМСКИ ГРАД

ТАЛЕСКИ ИМАЛ ПРОДУКЦИЈА ЗА ФИЛМ ДОДЕКА ЗАГОВАРАЛ ОД БИТОЛА ДА НАПРАВИ ФИЛМСКИ ГРАД

Битолскиот градоначалник Владимир Талески имал мултимедијална продукција за производство на филмови, видеофилмови и телевизиска програма во периодот д ...
ПАК ЧАДИ ЃУБРЕТО НА ПЛАЖИТЕ ВО ПРЕТОР

ПАК ЧАДИ ЃУБРЕТО НА ПЛАЖИТЕ ВО ПРЕТОР

Ѓубрето и оваа сезона го нагрдува ликот на плажите во познатата туристичка населба Претор крај Преспанското Езеро. Неиспразнети канти и расфрлен смет ...
ВАЛАНДОВЧАНИ ГИ ПЛАШАТ ДЕКА АКО УСПЕЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЌЕ ПЛАЌАЛЕ ПО 3.000 ЕВРА ОТШТЕТА ЗА „КАЗАНДОЛ“

ВАЛАНДОВЧАНИ ГИ ПЛАШАТ ДЕКА АКО УСПЕЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЌЕ ПЛАЌАЛЕ ПО 3.000 ЕВРА ОТШТЕТА ЗА „КАЗАНДОЛ“

Активистите од иницијативата „Спас за Валандово“ реагираат на притисоци и опструкции за престојното референдумско изјаснување против рудници во оваа о ...
ПРИНОСИТЕ ЖИТО КАТАСТРОФАЛНИ ВО ПЕЛАГОНИЈА, А ОТКУПНАТА ЦЕНА РАСТЕ

ПРИНОСИТЕ ЖИТО КАТАСТРОФАЛНИ ВО ПЕЛАГОНИЈА, А ОТКУПНАТА ЦЕНА РАСТЕ

Приносите на житото во најголемата житница во земјава Пелагонија се катастрофални, се жалат земјоделците. Добар дел од житните полиња дадоа род по 2 т ...
ОХРИД УШТЕ НЕМА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД, КАНЕО И ТРПЕЈЦА БЕЗ ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

ОХРИД УШТЕ НЕМА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД, КАНЕО И ТРПЕЈЦА БЕЗ ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

Во Охрид одново е актуелизирано барањето за набавка на противпожарен брод. Ваков пловен објект е потребен, бидејќи на крајбрежејето се наоѓаат две гол ...
1 2 3 4 5 100 30 / 997 НАПИСИ