Категорија: Дописна мрежа

1 34 35 36 37 38 100 360 / 997 НАПИСИ
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА НЕМА ВРАТА, АМА ИМА КЛУЧ

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА НЕМА ВРАТА, АМА ИМА КЛУЧ

Офицерскиот  дом од задната страна нема врата, но сепак има клуч кој Општината му го дала на јавното претпријатие „Комуналец“, за да го преземе обезбе ...
НА ДУШКО МЛЕКАРОТ ЌЕ МУ СУДАТ ВО ОТСУСТВО ЗА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

НА ДУШКО МЛЕКАРОТ ЌЕ МУ СУДАТ ВО ОТСУСТВО ЗА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

На Душко Илиевски-Млекарот од Пелагонија ќе му се суди во отсуство за кривично дело напад врз службено лице при вршење на работа од безбедноста, за ко ...
ВЕЛИГДЕН ВО КОЛЕШИНО ЗА ЕДНИ ХРИСТИЈАНСКИ ВЕРНИЦИ Е СЛАВА, ЗА ДРУГИ НЕ

ВЕЛИГДЕН ВО КОЛЕШИНО ЗА ЕДНИ ХРИСТИЈАНСКИ ВЕРНИЦИ Е СЛАВА, ЗА ДРУГИ НЕ

Едни вапсаат велигденски  јајца, други не. Христовото воскресение едни го најавуваат и го пречекуваат во црква уште во саботата вечер, други во недела ...
ОХРИД МОЖЕ ДА БИДЕ ИСФРЛЕН ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО, ВЕЛИ „ОХРИД СОС“ ПО СРЕДБАТА СО ЕКСПЕРТИТЕ

ОХРИД МОЖЕ ДА БИДЕ ИСФРЛЕН ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО, ВЕЛИ „ОХРИД СОС“ ПО СРЕДБАТА СО ЕКСПЕРТИТЕ

УНЕСКО препорачува да се запре со спорните инфраструктурни проекти додека не се утврди конкретно нивниот кумулативен ефект врз животната средина, сооп ...
ПРЕКИНА СО РАБОТА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА

ПРЕКИНА СО РАБОТА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА

Фирмата ДОО „Стентон“ денеска запре со ископување на гранит над Битола. Времената мерка ќе ја применуваат сè додека не им биде издадена Б интегрирана ...
БРОЈОТ НА ДИЈАБЕТИЧАРИ СЕ ЗГОЛЕМУВА, А ТОДОРОВ ГИ КРАТИ ПАРИТЕ ЗА ИНСУЛИН, РЕАГИРААТ БОЛНИТЕ ОД ПРИЛЕП

БРОЈОТ НА ДИЈАБЕТИЧАРИ СЕ ЗГОЛЕМУВА, А ТОДОРОВ ГИ КРАТИ ПАРИТЕ ЗА ИНСУЛИН, РЕАГИРААТ БОЛНИТЕ ОД ПРИЛЕП

Најголем број од 4.635 заболени од дијабетес Тип 1 и Тип 2 во општините Прилеп, Кривогаштани и Долнени бараат да се зголеми двојно, а не да се намалув ...
БАКРАЧЕСКИ ПРЕД УНЕСКО СЕ ПОФАЛИ СО СПОРНИОТ ПРОЕКТ ЗА МОРСКА ПЛАЖА ВО ЛАГАДИН

БАКРАЧЕСКИ ПРЕД УНЕСКО СЕ ПОФАЛИ СО СПОРНИОТ ПРОЕКТ ЗА МОРСКА ПЛАЖА ВО ЛАГАДИН

Градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески на состанокот со експерите на УНЕСКО, покрај другото, се пофали и со проектот за медитеранска плажа во Лага ...
И ПОМЛАДАТА ЌЕРКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ СЕ ВРАБОТИ ВО ДРЖАВНА СЛУЖБА 

И ПОМЛАДАТА ЌЕРКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ СЕ ВРАБОТИ ВО ДРЖАВНА СЛУЖБА 

Помладата ќерка на битолскиот градоначалник Владимир Талески се вработила во подрачното одделение на Бирото за развој на образованието во Битола, потв ...
ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ВО ПАРИЗ ЌЕ КАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ ВО ОХРИД

ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ВО ПАРИЗ ЌЕ КАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ ВО ОХРИД

Експертскиот тим на УНЕСКО најави дека ќе ги презентира препораките дури откако ќе го информираат Комитет на УНЕСКО во Париз за состојбите со културно ...
ГЛОБА ЗА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА ЗАШТО СЕ КОПАЛО БЕЗ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА

ГЛОБА ЗА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА ЗАШТО СЕ КОПАЛО БЕЗ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА

Овластен инспектор од Општина Битола започна постапка за изрекување глоба за ДОО „Стентон“ , фирмата која ископува гранит во каменоломот над Битола,   ...
1 34 35 36 37 38 100 360 / 997 НАПИСИ