ALI ANALIZIRA  

1 Kështu pra. Të jeni të qetë. Nuk do të ketë federalizmi. Nuk do të ketë kantonizim. Do të ketë vetëm dashuri besnike mes Nikolla Gruevskit dhe Ali Ahmetit. Duke pasur parasysh se Gruevski në 11 dhjetor doli pak më erbap nga partneri shumëvjeçar. E me përrallat e tmerrshme të federalizmit dhe kantonizimit bleu pak më tepër kohë, në...

SOROSI DHE KATICA

1Vetëm deri para një muaj, Nikolla Gruevski kërkonte nga trupi votues që t’i sigurojë 63 deputetë, që të mos mund ta shantazhojë askush. U shpiku federalizime, kantonizime, dygjuhësi e shtet binacional dhe i frikësonte se fëmijët do të duhet të mësojnë gjuhën shqipe. Ndërsa tani, në intervistën të publikuar me katër vazhdimësi, tregon se ai nuk është nacionalist, se...

BIFTEK VIÇI

1 Kur e dëgjoj liderin e BDI-së, Ali Ahmetin, se si rrëfen historira, se ata do të hyjnë në Qeverinë e re vetëm nëse përmbushen nevojat e shqiptarëve, menjëherë më shkon mendja te nevoja e atij ministrit të vet për testim ekstern, Abdylaqim Ademi, që të ushqehet me biftek viçi prej 100 eurove. Ndërkohë që gjimnazistët dhe prindërit e...

TEARCË PM10

1Seriozisht, kush t’u jetë kërcënuar, vallë, ambasadorëve të BE-së në Maqedoni? Ncë, ncë, ncë…Kush ka mundur t’u kërcënohet? Ncë, ncë, ncë…VMRO-DPMNE-ja qeverisëse kërkoi nga BE-ja që menjëherë të “precizonte dhe ta qartësonte se kush dhe se si u është kërcënuar ambasadorëve, si dhe të japë një shembull konkret për këtë gjë. Kështu, të munden institucionet kompetente t’i parandalojnë rastet...

LUFTË E FTOHTË

1E kishim shumë të mërzitshme këto dy vjet e gjysmë, e tani patëm pak emocion në jetët tona të mërzitshme. Ja, si për fillim, VMRO-DPMNE-ja nga kundërprotestat u kthye drejt protestave. Kur i sheh, nuk mund të dish se në protestat e kujt ke ardhur. Ata flasin se paska media të cilave ua kanë mbyllur gojën dhe për shoqërinë e...

PRITE QOSETON

1 Si të mos kemi shkuar në shkollat e njëjta. Asnjëherë nuk na kanë mësuar se Goce Dellçevi e ka porositur Qoseton që përfundimisht ta zgjidhë dikë. Ne e lidhim Goce Dellçevin me një deklaratë, se: “bota e kupton si fushë për garë kulturore mes popujve”. Jo si fushë për luftë vëllazërore deri në zgjidhjen përfundimtare. Kush e di, ndoshta Nikolla...

SHTET I ROBËRUAR

1 Kjo qeveri nuk mban më. Prandaj, hajde t’i japim Gruevskit 63 deputetë, që të mundet më në fund, të vijë në pushtet. Të fitojë. Që të mund të vazhdojë së bëri atë që e ka bërë për 10 vjet. Gruevski vazhdimisht po mundohet të na bindë të harrojmë se këto janë zgjedhje të parakohshme. Po, pse erdhi situata deri...

MOS AJROS

1A është e logjikshme që edhe pas 25 vjetësh nga lufta ndëretnike dhe pas sundimit 15 vjeçar harmonik “sipas marrëveshjes kornizë”, elita sunduese, për të cilën dëgjuam publikisht se si i ka ndarë paratë, të na fut frikën përsëri me këto lloj përrallash për maqedonasit dhe shqiptarët e këqij? Me të vërtetë, nuk ka logjikë. A është e logjikshme që...

LIRI APO VDEKJE

1 Më vjen disi keq që PSP-ja ka pasur dëshmi të mjaftueshme se shërbimet e huaja dhe kombit e verdhë kanë qenë gënjeshtër. Ishte disi më mirë të besoje se kemi qenë aq të rëndësishëm sa për të na përgjuar disa shërbime të huaja, e jo shteti jonë. Personalisht, nuk jam befasuar që edhe mua më kanë përgjuar më shumë...

SHOQËRI KOTI

1 E pranoj, çështja më e rëndësishme tani dhe përgjithmonë janë kotësitë e elitës së LSDM-së. Edhe partia mund ta ndryshojë emrin në Shoqëria e kotë e mangupave vetëadmirues. Megjithatë, prapë se prapë, më e rëndësishme se kjo është nëse LSDM-ja, si  parti kryesore opozitare, e cila duhet të jetë bashkues i rezistencës kundër qeverisë, do të mund t’ia lejojë...