KRIMINELË SOCIALË

1 „Domethënë, shumë nervoz jam!” A nuk e dëgjuam këtë në bisedat telefonike? As edhe një aksident nuk të lënë ta fshehësh. Në fakt, ishin dy, por dëmi ka qenë i parëndësishëm. Vetëm 150 euro. Ju, vazhdoni të bëni majtap me Dime Spasovin. Vazhdoni me barcaletat për karrocat, çerdhet, mësueset, lojërat për fëmijë... Nuk e kemi punën për majtap. E kemi për...

VANGJA DHE KALI

1 Ndërkohë që Amerika akoma flinte e Japonia po përgatitej për gjumë, unë u zgjova në Maqedoni, një ndër shtetet më të zhvilluara të botës. Kështu shkruante në njoftimet e lajmeve në televizion. Ka ardhur koha që Maqedonia ta ngadalësojë tempon e zhvillimit. Sepse, nëse vazhdojmë kështu, Pjongjangu do t’i kthejë raketat luftarake drejt Shkupit. Ashtu i lajnë hesapet me më...

MISTER ERIKSON

1 Nëse Goce Dellçevi botën e ka parë si një fushë gare kulturore midis popujve, VMRO e Nikolla Gruevskit sheh Maqedoninë si një fushë gare teknologjike botërore të pajisjeve për përgjim. Kanë shkatërruar dy sisteme, nuk e dimë çfarë kanë qenë ato sisteme, në bombat dëgjuam për pajisje izraelite, PSP zbuloi se ka pasur pajisje britanike, dhe këtë javë...

Shpejtoj të kap avionin

1 Erdh Hani dhe sërish i dha krahë Gruevskit. Pas një deklarate 12 minutëshe pa thënë gjë, dy minutat e fundit i shfrytëzoi për të thënë se PSP duhet të punojë në mënyrë profesionale dhe se nuk duhet të shpërdoret.   Është e rëndësishme të sigurohet që PSP të mund të punojë në mënyrë të pavarur, të paanshme, por nga ana tjetër...

DIAGNOZA SVAROVSKI

1 Kryetari i këshillit gjyqësor, Zoran Karaxhovski tha që asnjë prokuror deri tani nuk i ka ofenduar gjykatësit aq shumë sa Prokurorja speciale publike, Katica Janeva. Dhe si i paska lënduar Katica? Në një intervistë paska thënë që habitet se çfarë njerëz qenkan ata. Dhe se a kanë vallë moral? Prokuroria speciale dhe gjykatësit janë si opozita dhe qeveria. Sikur mos...

S’KA AJVAR

1 Mund ta imagjinoj Nikolla Gruevskin dhe shoqërinë e tij patriotike të ulur diku duke bërë shaka me Katica Janevën. Thonë - e shihni këtë, na paska zënë për do 800.000 euro.  He, he, he... vetëm 800.000 euro. Çka me 800.000 euro? Më pak se një milion. Kur në vetëm një blerje të pajisjeve të përgjimit kanë arritur të rrisin...

PATURPËSI E VLEFSHME

1 Nikolla Gruevski deklaroi që “Janeva është larg pritshmërive tona”. Epo normale. Me siguri Marko Zvërlevski është më afër pritshmërive të tij. Për shkak të asaj afërsie na erdhi Katica Janeva. Është normale që Janeva të jetë larg pritshmërive të tij. Me siguri nuk ka pritur që mu ai të jetë i dënuari i parë. Dhe atë, jo vetëm për...

DY FIRMA

1 Këtë javë na kapluan dy lëvizje tektonikе. Së pari, Shkupin u dridh nga disa tërmete të fuqishme. Më pas, erdhën dhe dy akuza nga Prokuroria speciale publike njëra nga të cilat, kundër ish kryeministrit. Dhe jo kundër një ish kryeministri të zakonshëm, siç ishte Vllado Buçkovski i LSDM-së, kur erdhi VMRO-DPMNE-ja në pushtet. Por, një ish kryeministri që akoma...

PERDJA E HEKURT

1 Presidenti Gjorge Ivanov vazhdon me fjalimet e tija, me të cilat më këmbëngulje do të na bindë që të gjithë jemi fajtorë për rënien e Maqedonisë, që e quajnë- krizë politike. Për 25 vjetorin e Maqedonisë, ai tha se ky vit duhej të ishte një moment historik dhe fillim i ri, por ne “vazhduam të zhytemi gjithmonë e më...

EМËR I PËRKOHSHËM

1 Pa, ç’thoni? A qenka qesharake që Kuvendi zgjodhi ministrin e punëve të brendshme dhe për më pak se një ditë ia pranoi dorëheqjen? Thoni se qenka qesharake që partia në pushtet ka gjetur një profesor, e ka lajmëruar nëpërmjet telefonit se do të bëhet ministër dhe ai ka pranuar me shumë gëzim e krenari? Mua nuk më duket...


Најчитани Вести