Категорија: Култура

1 2 3 4 5 21 30 / 201 НАПИСИ
ПО 11 ГОДИНИ СМЕНЕТА ДИРЕКТОРКАТА НА ФИЛХАРМОНИЈА МАЈА ЧАНАЌЕВИЌ, В.Д. Е ВИКТОР ИЛИЕСКИ

ПО 11 ГОДИНИ СМЕНЕТА ДИРЕКТОРКАТА НА ФИЛХАРМОНИЈА МАЈА ЧАНАЌЕВИЌ, В.Д. Е ВИКТОР ИЛИЕСКИ

Директорката на НУ Македонска филхармонија Маја Чанаќевиќ по наодите од инспекцијата на Министерството за култура, денес е разрешена од функцијата. За ...
ЗАРАДИ ПРИБЕ ЌЕ СЕ РЕГУЛИРА И АВТОРСТВОТО ПРИ СВИРЕЊЕ НА СВАДБИ

ЗАРАДИ ПРИБЕ ЌЕ СЕ РЕГУЛИРА И АВТОРСТВОТО ПРИ СВИРЕЊЕ НА СВАДБИ

Хаос владее во областа на заштита на авторското и на сродните права во земјава, откако Законот од 2010 година, кој беше целосно во корелација со европ ...
РАЗРЕШЕН ДИРЕКТОРОТ НА ОХРИДСКИОТ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА ГОРАН СТОЈАНОСКИ, УШТЕ ЕДЕН ОД КУЛТУРЊАЦИТЕ ШТО ГО ПОТТИКНАА 27 АПРИЛ

РАЗРЕШЕН ДИРЕКТОРОТ НА ОХРИДСКИОТ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА ГОРАН СТОЈАНОСКИ, УШТЕ ЕДЕН ОД КУЛТУРЊАЦИТЕ ШТО ГО ПОТТИКНАА 27 АПРИЛ

Во смената на директорите што деновиве засилено се одвива во културата, а како што велат од Министерството за култура, „заради ослободување на национа ...
АКТЕРОТ ИВАН ЈЕРЧИЌ Е НОВ ДИРЕКТОР НА БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР

АКТЕРОТ ИВАН ЈЕРЧИЌ Е НОВ ДИРЕКТОР НА БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР

Актерот Иван Јерчиќ е нов директор на Битолскиот театар, а доаѓа на местото на Валентин Светозарев. Во Битолскиот театар вчера стигнало известување од ...
РАЗРЕШЕНАТА ДИРЕКТОРКА НА ОХРИДСКИОТ МУЗЕЈ И ЗАВОД ТАЊА ПАСКАЛИ БУНТАШЕСКА Е ГОРДА НА СРАБОТЕНОТО ВО 10-ГОДИШНИОТ МАНДАТ

РАЗРЕШЕНАТА ДИРЕКТОРКА НА ОХРИДСКИОТ МУЗЕЈ И ЗАВОД ТАЊА ПАСКАЛИ БУНТАШЕСКА Е ГОРДА НА СРАБОТЕНОТО ВО 10-ГОДИШНИОТ МАНДАТ

Во серијата смени на директори во културата, денеска решение за разрешување добила и директорката на Националната установа Музеј и завод - Охрид, Тања ...
ВЕЉАНОВСКИ НЕЗАКОНСКИ ДАЛ ПОД ЗАКУП ДЕЛ ОД ОБЈЕКТОТ НА ДРАМСКИ ТЕАТАР, ВЕЛАТ ОД КАБИНЕТОТ НА АЛАЃОЗОВСКИ

ВЕЉАНОВСКИ НЕЗАКОНСКИ ДАЛ ПОД ЗАКУП ДЕЛ ОД ОБЈЕКТОТ НА ДРАМСКИ ТЕАТАР, ВЕЛАТ ОД КАБИНЕТОТ НА АЛАЃОЗОВСКИ

Инспекциските служби констатирале дека разрешениот директор на Драмски театар Роберт Вељановски незаконски дал под закуп дел од објектот на национална ...
РАЗРЕШЕН ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ЈОРДАН ВИТАНОВ, В.Д. Е АКТЕРОТ АЛЕКСАНДАР ВЕЛЈАНОВСКИ

РАЗРЕШЕН ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ЈОРДАН ВИТАНОВ, В.Д. Е АКТЕРОТ АЛЕКСАНДАР ВЕЛЈАНОВСКИ

Актерот Јордан Витанов беше 10 години директор на Народниот театар во Велес „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“, и денеска е еден од разрешените директор ...
РАЗРЕШЕН Е ДИРЕКТОРОТ НА ДРАМСКИ ТЕАТАР РОБЕРТ ВЕЉАНОВСКИ, НОВ В.Д. Е АКТЕРОТ САШО ТАСЕВСКИ

РАЗРЕШЕН Е ДИРЕКТОРОТ НА ДРАМСКИ ТЕАТАР РОБЕРТ ВЕЉАНОВСКИ, НОВ В.Д. Е АКТЕРОТ САШО ТАСЕВСКИ

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска го разреши директорот на Драмски театар-Скопје, Роберт Вељановски, и за нов в.д. е назначен членот на ...
ОЛИВЕР АРСОВСКИ ЈА ПОТВРДИ НЕОФИЦИЈАЛНАТА ВЕСТ ДЕКА Е РАЗРЕШЕН ОД „ОХРИДСКО ЛЕТО“

ОЛИВЕР АРСОВСКИ ЈА ПОТВРДИ НЕОФИЦИЈАЛНАТА ВЕСТ ДЕКА Е РАЗРЕШЕН ОД „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Оливер Арсовски потврди за САКАМДАКАЖАМ.МК дека е разрешен од функцијата директор на Охридско лето. На прашањето зошто е разрешен среде траење на ф ...
ВЛАДАТА ЌЕ ЈА УКИНУВА ТИТУЛАТА НАЦИОНАЛЕН УМЕТНИК ШТО ЈА ДОДЕЛУВА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ

ВЛАДАТА ЌЕ ЈА УКИНУВА ТИТУЛАТА НАЦИОНАЛЕН УМЕТНИК ШТО ЈА ДОДЕЛУВА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ

Титулата Национален уметник која што ја доделува претседателот Ѓорге Иванов ќе биде укината ако во Собранието помине предлог законот на Владата за пре ...
1 2 3 4 5 21 30 / 201 НАПИСИ