NË VARREZA JANË VJEDHUR 7 PLLAKA VARRI TË MERMERTA,TË RËNDA GJYSËM TON – “BUTELI” REFUZON TË DËMSHPËRBLEJË

Avokati i Popullit do të hetojë rastin e vjedhjes së pllakave të mermerta të varrit në varrezat e SHA “Butel”, në lagjen Gjorçe Petrov, pasi i cënuari Zoran Minarkov ka ngritur parashtresë kundër SHA “Butel”, duke e quajtur përgjegjëse për mbrojtjen e përmendoreve. Në gusht të këtij viti, nën rrethana të çuditshme, brenda një nate të vetme, janë vjedhur...

KOCE DHE SOKOL SHTYHEN PËR TUALET, KURSE PRONARJA LAHET NËPËR KOMSHINJ

Avokati i popullit në 25 korrik të këtij viti ka ngritur procedurë pas parashtresës së Elica Obradoviqit, banore e rrugës Arseni Jovkov të lagjes së Shkupi, Gjorçe Petrov, sepse ajo ka lejuar t’ia shembin banjën për shkak të një ndërtimi në  bulevardin Boris Sarafov, mirëpo marrëveshja me gojë, që ka pasur me pushtetet lokale dhe të qytetit, se do...

QEVERIA E KTHEU NDIHMËN PËR TË SËMURËT NGA FIBROZA CISTIKE PAS REAGIMIT TË AVOKATIT TË POPULLIT

Të sëmurit nga fibroza cistike përsëri do të marrin ndihmën financiare nga Ministria e punës dhe politikës sociale. Në janar të këtij viti, me vendimin e Qeverisë ata u hoqën nga lista e pacientëve me sëmundje të rralla dhe si pasojë, e humbën ndihmën prej 4.300 denarëve. Për ndihmën financiare, sasia e së cilës do të varet nga gjendja...

“UJËSJELLËSI” I MBLEDH PARATË E BAROKUT ME FATURAT E ÇRREGULLTA PËR SHKUPJANËT ME VLERË DERI NË 18.000 EURO

Ndërmarrja publike “Ujësjellësi dhe kanalizimi” gjatë një viti e gjysëm, shfrytëzuesve u ka dorëzuar fatura për ujë, të cilin ata nuk e kanë harxhuar. Banesave 70 metra katrorëshe u janë dorëzuar fatura sikur të kenë mbushur një pishinë olimpike.                            Zyra e Avokatit të Popullit është mbushur me parashtresa të shfrytëzuesve të pakënaqur.  Një pjesë e madhe e tyre tashmë...

“UJËSJELLËSI” FSHEH ARSYEN SE PSE KA SHLYER BORXHET E UJIT ME VLERË MBI TRE MILIONË EURO TË ISH MINISTRAVE DHE DEPUTETËVE

Ndërmarrja publike “Ujësjellësi dhe kanalizimi” mban të fshehtë arsyen se pse ua ka shlyer borxhet e ujit me vlerë prej mbi tre milionë eurove, ish ministrave, deputetëve aktualë dhe qytetarëve më afër qeverisë. Në maj të këtij viti, për këto shlyerje të borxheve të ujit, në Këshillin e Shkupit parashtroi pyetje grupi i këshilltarëve të LSDM-së. “Pse disa të paguajnë, e...

TË SËMURËT NGA FIBROZA CISTIKE PËRSËRI DO TË MARRIN NDIHMË FINANCIARË PËR SHËRIM, PAS REAGIMIT TË OMBUDSMANIT

Personat me fibrozë cistike prej dje, janë kthyer në Rregulloren për vlerësim të nivelit të kufizimit të personave në zhvillimin mental dhe fizik dhe ata përsëri do të kenë ndihmën financiare për trajtimin e kësaj sëmundjeje të pashërueshme. Kjo ndihmë, siç lajmëroi SAKAMDAKAZAM.MK, këtyre personave u ishte ndërprerë në fillim të këtij viti dhe si pasojë, Avokati i Popullit...

KTHEHET NDIHMA FINANCIARE PËR TË SËMURËT NGA FIBROZA CISTIKE?

  Qeveria do të bëjë një vlerësim të ri që t’ua kthejë ndihmën financiare mujore prej 4.300 eurove të sëmurëve nga fibroza cistike. Kjo ndihmë financiare u ndërpre në janar me vendim të qeverisë, ndërsa Avokati i Popullit ngriti iniciativë tek ministritë kompetente për punë dhe politikë sociale, shëndetësi dhe arsim, që t’iu kthehet ndihma të sëmurëve. Muajin e kaluar, SAKAMDAKAZAM.MK,...

E DËNUARA KONTRABANDISTE E KOKAINËS MJEKON TË BURGOSURAT NË IDRIZOVË

  Një kontrabandiste e dënuar për sasi të mëdha kokaine, e cila vuan dënim disavjeçar në burg, u bën kokteje qetësuesish dhe hapash të tjerë e pastaj ua ndan terapinë mjekësore të dënuarave të tjera në burgun Idrizovë. E dënuara ka bërë këtë gjë për më shumë se një vit,  me urdhër paraprak me gojë të policisë së burgut. Kur ajo...

KADASTRA U JEP FLETËPRONËSI NË MËNYRË SELEKTIVE BANORËVE TË SË NJEJTËS NDËRTESË

Avokati i Popullit konstaton shkelje të të drejtave të banorëve të rrugës Jordan Mijallkov, nr.46, Shkup nga Qendra e kadastrës për patundshmëri- Shkup, e cila , në mënyrë selektive u ka lëshuar fletëpronësi disa banorëve, ndërsa të tjerët i refuzon me vite. Për standardet e dyfishta të këtij institucioni, Avokati i Popullit e ka informuar Agjencinë për kadastër të...

QEVERIA KURSEN DUKE DISKRIMINUAR FËMIJË TË SËMURË RËNDË

Më 5 janar të këtij viti, Qeveria solli Programin për mjekimin e sëmundjeve të rralla në Republikën e Maqedonisë për vitin 2016. Për këtë qëllim, ka siguruar mjete financiare prej 203 milion denarësh. Mirëpo, nga programi me një fjali i ka hequr fëmijët e sëmurë nga fibroza cistike: “Në Regjistrin e pacientëve me sëmundje të rralla listohen vetëm sëmundjet të...