Тагови Постови тагирани со "безбеден секс"

таг: безбеден секс

ПОЛОВИНА ОД ТИНЕЈЏЕРИТЕ НЕ КОРИСТАТ КОНДОМИ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА СЕКСУАЛНИОТ РАЗВОЈ НА МЛАДИТЕ

Младите од Македонија не се безбедни и доволно подготвени за првите сексуални искуства и интимни релации. Голема родова диспропорција од 12:1 има во пријавените сексуални искуства кај 15-годишните момчиња и девојчиња, односно 36 отсто од момчињата и 3 отсто од девојчињата кажале дека на 15 години веќе имале сексуално искуство. Разлика постои и споредено со европскиот просек, каде 24 отсто...