Тагови Постови тагирани со "чистење"

таг: чистење

СУПЕР ИСЧИСТИВМЕ СО ЛУЃЕ ПРЕД ПЕНЗИЈА И ВОЗИЛА ПРЕД РЕМОНТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „МАКЕДОНИЈА ПАТ“

„Главните патни правци беа исчистени и сѐ уште се чистат. Работиме во екстремни услови, и ниту еден патен правец не беше затворен за сообраќај, освен за тешки товарни возила. Дури и пунктот на Стража, кој е на надморска височина од 1.200 метри постојано е прооден.Тие што критикуваат дека не сме чистеле не со во право. Не може да очекувате...

ТУЖЕТЕ ГИ ОПШТИНИТЕ ЗА НЕИСЧИСТЕНИОТ СНЕГ И МРАЗ, НЕ ТРПЕТЕ ПОВРЕДИ, ВЕЛИ ОМБУДСМАНОТ

Над 160 повредени граѓани со скршеници на колкови, рачни и зглобови на нозете се регистрирани само во Скопје откако падна снегот, како последица на замрзнати неисчистени тротоари, патеки и улички, а уште нема ниедна тужба пред Управниот суд против општините, дознава САКАМДАКАЖАМ.МК од извори во Судот. Граѓаните не поднесуваат ни претставки до Народниот правобранител поради неодговорното однесување на општините кое...

ТРИ ФИРМИ ДОБИЛЕ 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА ДА ГИ ЧИСТАТ ПАТИШТАТА, МАКЕДОНИЈА БЛОКИРАНА ОД 20 СМ СНЕГ

„Македонија пат“ има договор вреден 1,5 милион евра со 3 приватни компании за ангажирање механизација за чистење на патиштата. Според Електронскиот систем за јавни набавки, договорите се склучени со Друштво за транспорт, трговија и услуги НБ-ТРАНС СОМПАНУ ДОО Тетово за над милион евра, со Друштво за производство, трговија и услуги ПЕРПАРИМИ Нухи Реџепи ДООЕЛ увоз-извоз с. Долно Строгомиште Зајас за...

ОЏАЧАРИТЕ ГО ЧИСТАТ ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

Тетово последниве години е еден од градовите со најзагаден воздух, а чадот од оџаците на домаќинствата кои се греат на дрва е меѓу повеќето фактори кои влијаат врз загадувањето. Оџачарите велат дека неисчистениот оџак многу повеќе го загадува воздухот од оџакот кој е чист и редовно се одржува. Грејната сезона е периодот кога оџачарите најчесто интервенираат за пожари од...

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СЕ МИЕ ОД ПОРТАТА СО ТОПЛА ВОДА ПОД ПРИТИСОК

Боите од Шарената револуција се мијат од Порта Македонија со топла вода под притисок и со средство за отстранување боја. Веќе една недела на делови од фасадата на Портата има скеле покриено со мрежа зад која се изведува чистењето. Денес се чистеше од земја. Работник во кабаница, со компресор покрај него го чистеше шарениот мермер до кај што досегаше. Од...