Tag: ДИК

1 2 3 14 10 / 140 POSTS
СПОРНИТЕ 30.000 ГЛАСАЧИ СЕ ВРАЌААТ ВО ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК

СПОРНИТЕ 30.000 ГЛАСАЧИ СЕ ВРАЌААТ ВО ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК

Спорните околу 30.000 гласачи кои беа избришани од Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 11 декември минатата година ќе бидат вр ...
БЕСА ГИ ОСТАВИ ИБРАИМИ ОД ДПА И ЈАКУПИ ОД ДУИ КАКО ВАЖНИ АРТЕФАКТИ ПРЕД МУЗЕЈОТ НА ВМРО

БЕСА ГИ ОСТАВИ ИБРАИМИ ОД ДПА И ЈАКУПИ ОД ДУИ КАКО ВАЖНИ АРТЕФАКТИ ПРЕД МУЗЕЈОТ НА ВМРО

Младинскиот форум на Движењето БЕСА денеска пред влезната врата на Музејот на македонската борба, којшто го нарекоа „музеј на ВМРО ’Али Ахмети’“, оста ...
ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ПОТРОШЕНИ ЗА ПРОПАДНАТИТЕ ИЗБОРИ НА ТРОЈЦА ПРАТЕНИЦИ ОД ДИЈАСПОРАТА

ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ПОТРОШЕНИ ЗА ПРОПАДНАТИТЕ ИЗБОРИ НА ТРОЈЦА ПРАТЕНИЦИ ОД ДИЈАСПОРАТА

Државната изборна комисија потрошила половина милион евра за организирање на изборот на тројца пратеници од дијаспората, кој пропадна. Не беше избран ...
КОНСТИТУТИВА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА НОВА ГОДИНА?

КОНСТИТУТИВА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА НОВА ГОДИНА?

Државната изборна комисија (ДИК)  денеска во 14 часот ќе ги издаде уверенијата за избраните пратеници, по што ќе може да се конституира Собранието. Ув ...
ДУИ ЌЕ ГО ВОДИ СОБРАНИЕТО И МВР ДО ИЗБОРОТ НА НОВА ВЛАДА И СПИКЕР

ДУИ ЌЕ ГО ВОДИ СОБРАНИЕТО И МВР ДО ИЗБОРОТ НА НОВА ВЛАДА И СПИКЕР

Од утре претпладне, кога Државната изборна комисија (ДИК) ќе ги  објави конечните резултати од предвремените парламентарни избори, до изборот на нова ...
ПОРАДИ ДЕФЕКТНА УВ ЛАМПА ГЛАСАЊЕТО ВО ТЕАРЦЕ НА 15 МИНУТИ БЕШЕ ПРЕКИНАТО

ПОРАДИ ДЕФЕКТНА УВ ЛАМПА ГЛАСАЊЕТО ВО ТЕАРЦЕ НА 15 МИНУТИ БЕШЕ ПРЕКИНАТО

Гласањето во избирачкото место во Теарце утринава беше прекинато откако избирачкиот одбор констатира дека не работи УВ лампата со која се проверува да ...

ТЕАРЦЕ ПМ10

1 Стварно, кој ли им се заканувал на амбасадорите на ЕУ во Македонија? Ц, ц, ц... Како можел да им се заканува? Ц, ц, ц... Владејачката ВМРО-ДПМНЕ поб ...
ВАШИНГТОН ГИ ПОВИКА МАКЕДОНСКИТЕ ЛИДЕРИ ДА ПРЕСТАНАТ СО НАПАДИ НА АМБАСАДОРИТЕ

ВАШИНГТОН ГИ ПОВИКА МАКЕДОНСКИТЕ ЛИДЕРИ ДА ПРЕСТАНАТ СО НАПАДИ НА АМБАСАДОРИТЕ

Стејт департментот ги повика политичките лидери во Македонија да престанат со неоснованите напади на демократските институции и амбасадорите и да дозв ...
УПРАВНИОТ СУД ЈА УВАЖИ ТУЖБАТА НА ВМРО-ДПМНЕ И ПОНИШТИ ПРЕГЛАСУВАЊЕ ВО ГОСТИВАР

УПРАВНИОТ СУД ЈА УВАЖИ ТУЖБАТА НА ВМРО-ДПМНЕ И ПОНИШТИ ПРЕГЛАСУВАЊЕ ВО ГОСТИВАР

Управниот суд едногласно со пет гласа „за“ ја уважи тужбата на ВМРО-ДПМНЕ и го отфрли како неуреден приговорот на партијата Беса за гласањето на избир ...
УПРАВНИОТ СУД  ПОНИШТИ ГЛАСАЊЕ ВО ОПШТИНА ТЕАРЦЕ, МОЖНА Е ПРОМЕНА НА КОНЕЧНИОТ РЕЗУЛТАТ

УПРАВНИОТ СУД ПОНИШТИ ГЛАСАЊЕ ВО ОПШТИНА ТЕАРЦЕ, МОЖНА Е ПРОМЕНА НА КОНЕЧНИОТ РЕЗУЛТАТ

Управниот суд ја прифати тужбата на СДСМ и го поништи гласањето на гласачкото место  бр.2011 во Општина Теарце, во Изборна единица број 6. Со поништув ...
1 2 3 14 10 / 140 POSTS
meta charset="utf-8"
;