Тагови Постови тагирани со "двојазичност"

таг: двојазичност

СОРОС И КАТИЦА

1 До пред само еден месец, Никола Груевски бараше од гласачкото тело да му обезбеди 63 пратеници за да не може никој да го уценува. Им измисли федерализации, кантонизации, двојазичност и бинационална држава и ги плашеше дека децата ќе морале да учат албански јазик. А сега, во интервју со досега објавени четири продолженија, раскажува дека тој не е националист,...

ЗАРОБЕНА ДРЖАВА

1 Значи, оваа власт веќе не се трпи. И затоа, дај да му дадеме на Груевски 63 пратеници да може конечно тој да дојде на власт. Еднаш веќе да победи. За да може да продолжи да го прави тоа што го правеше 10 години. Груевски упорно се обидува да заборавиме дека ова се предвремени  избори. А зошто дојде до предвремени...

НЕ ЛУФТИРАЈ

1 Има ли логика, по 25 години независност и 15 години откако имавме меѓуетничка војна и по 15 годишно хармонично владеење „по рамковен“, владејачката елита, која јасно ја слушнавме како сложно си ги делела парите, пак да нè плаши со некакви приказни за лошите Македонци и лошите Албанци?  Реално, нема логика. Има ли логика во 21 век кога децата уште...

МИСТЕР ЕРИКСОН

1 Ако Гоце Делчев светот го разбирал како поле за културен натпревар меѓу народите, ВМРО на Никола Груевски ја сфатило Македонија како поле за светски технолошки  натпревар на производители на прислушна опрема. Два система издробиле, не знаеме какви биле, во бомбите слушавме за израелска опрема, СЈО ни откри дека имало и британска опрема, а неделава дознавме дека имало и...