Тагови Постови тагирани со "елементарна непогода"

таг: елементарна непогода

ИТНИ МЕРКИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО МЕСТО ПАНОРАМСКО ТРКАЛО, ПОБАРА ГРАЃАНСКИОТ ПРОТЕСТ

Воведување систем пар-непар за возење, забрана за движење на возила кои се без катализатори за издувни гасови, бесплатен градски превоз цела зима, зголемен број на инспекции, обезбедување на бесплатен огрев за граѓаните кои се греат на гуми, како и привремена забрана за работа на сите индустриските капацитети за кои има сомнеж дека загадуваат, се дел од 17-те барања што...

ОБВИНИТЕЛСТВОТО НЕМА ОБВРСКА ДА ПОБАРА ОБДУКЦИЈА НА ЖРТВИ ВО ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕПОГОДИ

Јавното обвинителство нема надлежност да издаде налог за обдукција на жртви, настрадани лица во елементарна непогода, бидејки нема индиции за кривично дело, како што е случајот со удавените 21 лице во поплавите ноќта во саботата, главно жители на Стајковци, Ченто и Смилковци. Обдукција според нашите закони, може во вакви околности да побараат семејствата на удавените, која чини од илјада евра...