Тагови Постови тагирани со "ФИФА"

таг: ФИФА

ФИФА ГО ЗАТВОРА ОДДЕЛОТ ЗА ОТКРИВАЊЕ НАМЕСТЕНИ НАТПРЕВАРИ

ФИФА ја затвора дивизијата за откривање наместени натпревари, одлучувајќи да ги предаде на друг истражувачките услуги за неправилности во обложувањето во светскиот фудбал. Истрагите кои што Системот за рано предупредување на ФИФА ги спроведува веќе со децении, сега ќе се извршуваат во компанијата за услуги на податоци, „Спортрадар“. ФИФА денеска соопшти дека Системот за детектирање на измама – „Спортрадар“ ќе...

ФИФА ГО ПРОШИРИ СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ОД 32 НА 48 РЕПРЕЗЕНТАЦИИ

Светското првенство во фудбал ќе биде проширено од 32 на 48 репрезентации, реши ФИФА. Во првата фаза ќе има 16 групи со по три тима и во нокаут-фазата ќе продолжат 32 тима, а новиот формат ќе почне да се спроведува од турнирот во 2026 година. ФИФА едногласно ја донесе одлуката за промена на форматот на светските првенства на денешниот состанок во...