Тагови Постови тагирани со "граничен премин Богородица"

таг: граничен премин Богородица

МИГРАНТИ ОД ТАБАНОВЦЕ ВРАТЕНИ ВО ГРЦИЈА

47 мигранти, главно семејства од Сирија и Ирак, од транзитниот центар во Табановце вратени се во Грција. Меѓу мигрантите имало 30 деца, кои со своите родители во државата влегле илегално пред 5-6 месеци. Транспортот бил организиран ноќеска во 3 часот по полноќ со автобус од МВР, кога мигрантите биле  однесени на граничниот премин Богородица. Потоа пешки ја поминале границата и...

СТОТИНА КАМИОНЏИИ ЗАГЛАВИЈА НА ГРЧКАТА ГРАНИЦА ПОРАДИ СНЕГОТ

Грција ја спушти рампата за влез на тешки товарни возила кои транзитират преку Македонија. Поради лошите временски услoви и состојбата на патиштата, грчките власти од утрово забранија транзит на сите видови тешки моторни возила. Од таа причина во граничниот простор меѓу Македонија и Грција заглавени се околу 80-тина камиони, а пред македонсkата граница чекаат дополнителни 20-тина камиони натовареnи со...