Таг: истражување

1 2 10 / 11 НАПИСИ
81 ОТСТО ОД ГРАЃАНИТЕ НЕ ЈА ПРОЧИТАЛЕ ПЛАТФОРМАТА, СПОРЕД АНКЕТАТА НА АМЕРИКАНСКИОТ НДИ

81 ОТСТО ОД ГРАЃАНИТЕ НЕ ЈА ПРОЧИТАЛЕ ПЛАТФОРМАТА, СПОРЕД АНКЕТАТА НА АМЕРИКАНСКИОТ НДИ

Две третини од Македонците сметаат дека мнозинство од пратениците можат да формираат влада, 51 отсто дека СДСМ и нејзините коалициони партнери имаа ле ...
ЗАГАДУВАЊЕТО ОД РЕК „БИТОЛА“ СТИГНУВА ДУРИ ДО ПРИЛЕП И ПЕЛИСТЕР

ЗАГАДУВАЊЕТО ОД РЕК „БИТОЛА“ СТИГНУВА ДУРИ ДО ПРИЛЕП И ПЕЛИСТЕР

РЕК не ја загадува само Битола, туку и многу пошироко. Дури и мовта на Пелистер содржи траги од загадувањето, а прашината од РЕК стигнува и до Прилеп. ...
ВНИМАНИЕТО НА КОРИСНИЦИТЕ Е СЀ ПОКУСО, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО ВЕЈВ ЗА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ

ВНИМАНИЕТО НА КОРИСНИЦИТЕ Е СЀ ПОКУСО, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО ВЕЈВ ЗА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ

Истражувањето Вејв на глобалната агенциска мрежа „Ју-Ем“ за навиките на корисниците на социјалните медиуми покажа јасен тренд дека вниманието на корис ...
ПЕПЕЛТА ОД РЕК Е НА ГРАНИЦА ДА СТАНЕ ДЕПОНИЈА НА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

ПЕПЕЛТА ОД РЕК Е НА ГРАНИЦА ДА СТАНЕ ДЕПОНИЈА НА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

Депонијата со пепел во РЕК „Битола“ е на границата да стане депонија на радиоактивен отпад. Пепелта која настанува со согорување на лигнитот и се депо ...
ЧЕТИРИ ПАТИ ЗГОЛЕМЕНА РАДИОАКТИВНОСТ ОКОЛУ РЕК БИТОЛА

ЧЕТИРИ ПАТИ ЗГОЛЕМЕНА РАДИОАКТИВНОСТ ОКОЛУ РЕК БИТОЛА

Зголемена радиоактивност е констатирана во пепелта од депонијата на РЕК Битола и почите од овој регион. Дисперзијата на прашина од депонијата на пепел ...
ПОЛОВИНА ОД ТИНЕЈЏЕРИТЕ НЕ КОРИСТАТ КОНДОМИ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА СЕКСУАЛНИОТ РАЗВОЈ НА МЛАДИТЕ

ПОЛОВИНА ОД ТИНЕЈЏЕРИТЕ НЕ КОРИСТАТ КОНДОМИ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА СЕКСУАЛНИОТ РАЗВОЈ НА МЛАДИТЕ

Младите од Македонија не се безбедни и доволно подготвени за првите сексуални искуства и интимни релации. Голема родова диспропорција од 12:1 има во п ...
ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ БАРААТ НОВ ЗАКОН, БИДЕЈЌИ СЕГА НЕМААТ ОСНОВНИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ

ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ БАРААТ НОВ ЗАКОН, БИДЕЈЌИ СЕГА НЕМААТ ОСНОВНИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ

Пациентите со ретки болести се невидливи пред законот и институциите, бидејќи ги немаат основните услови за живот, а тоа се навремена и прецизна дијаг ...
НАЈГОЛЕМОТО ИСТРАЖУВАЊЕ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ ГОДИНАВА И ВО МАКЕДОНИЈА, ВКЛУЧИ СЕ И ОСВОЈ ТАБЛЕТ

НАЈГОЛЕМОТО ИСТРАЖУВАЊЕ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ ГОДИНАВА И ВО МАКЕДОНИЈА, ВКЛУЧИ СЕ И ОСВОЈ ТАБЛЕТ

Најголемото глобално истражување за социјалните медиуми „Wave” годинава се спроведува во 65 земји, во него учествуваат  повеќе од 50.000 интернет кори ...
„АЛКАЛОИД“ ЌЕ БАРА ФРАНЦУСКИ ПАРТНЕРИ ЗА ИСТРАЖУВАЊА

„АЛКАЛОИД“ ЌЕ БАРА ФРАНЦУСКИ ПАРТНЕРИ ЗА ИСТРАЖУВАЊА

Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние најави дека со скопски „Алкалоид“ заеднички ќе се обидат да воспостават соработка во истражувања со француски ...
ПИОНЕРСКА ТЕХНИКА МОЖЕ ДА ИМ ОВОЗМОЖИ НА МАЖИТЕ ДА ИМААТ ДЕЦА ЕДНИ СО ДРУГИ

ПИОНЕРСКА ТЕХНИКА МОЖЕ ДА ИМ ОВОЗМОЖИ НА МАЖИТЕ ДА ИМААТ ДЕЦА ЕДНИ СО ДРУГИ

Нов експеримент и противречи на природата и може да доведе до еден ден двајца мажи да имаат бебиња еден со друг. Шокантната нова студија ја отфрла иде ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ