Тагови Постови тагирани со "кандидати"

таг: кандидати

СУДСКИОТ СОВЕТ НЕ ЈА ПРИМИ НЕДЕЛКОВА НА СЕДНИЦА, ОЦЕНУВАЊЕТО НА СУДИИТЕ ЗАТВОРЕНО ЗА НОВИНАРИТЕ

Претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски на денешната седница не го ни стави на дневен ред барањето на експретседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова расправата по приговорот за нејзиното бодување да биде јавна. Оттаму, таа не беше ни повикана на денешната седница, а за време на оваа точка по приговорите на незадоволните кандидати за претседатели на Врховниот и на...

СУДСКИОТ СОВЕТ ЌЕ ЈА ПОПРАВА ТРОЈКАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПАНЧЕВСКИ

Судскиот совет утре на тајна седница, без присуство на новинари, вонредно ќе ги оценува кандидатите за претседатели на Основниот суд Скопје 1 Владимир Панчевски, Владимир Туфегџиќ и Иван Џолев, но и четворицата кандидати за претседател на Врховниот суд Лидија Неделкова, Снежана Бајлозова, Беса Адеми и Јово Вангеловски. “Оваа вонредна седница е само со една цел. Како да се поправи ситуацијата...