Тагови Постови тагирани со "МПЦ"

таг: МПЦ

КЕШ АНАЛИЗА

1 Корисниците на Народната кујна во Куманово и Старо Нагоричане останале без дневниот оброк, затоа што кумановскиот Центар за социјални работи не склучил договор со фирмата што готвела храна.  Од таму велат дека стариот договор завршил, а нов не е склучен поради политичката состојба во земјата. Прво се менувале министрите, а сега немало Влада. И немало кој да потпише. Е...

АЛИУ АНАЛИЗОН

1 И ете така. Бидете си спокојни. Нема  да има федерализација. Нема да има ни кантонизација. Ќе има само верна љубов помеѓу Никола Груевски и Али Ахмети. Со тоа што, Груевски на 11 декември излезе малку поербап од долгогодишниот партнер. Па со страшните приказни за федерализацијата и кантонизацијата си купи уште малку време, да заборават неговите гласачи зошто беше...

СОРОС И КАТИЦА

1 До пред само еден месец, Никола Груевски бараше од гласачкото тело да му обезбеди 63 пратеници за да не може никој да го уценува. Им измисли федерализации, кантонизации, двојазичност и бинационална држава и ги плашеше дека децата ќе морале да учат албански јазик. А сега, во интервју со досега објавени четири продолженија, раскажува дека тој не е националист,...

АДВОКАТИ ПОСРЕДУВААТ И ЗА РАЗВОД ВО ЦРКВА

За да не живеат пред бога со еден партнер, а пред државата со друг, црквата ги развенчува разведените кои освен во матично, склучиле и црковен брак. Тоа им отвори работа и на поповите, но и на адвокатите. Адвокатски канцеларии веќе нудат комплетна услуга - развод во суд и развенчување во црква. Како што ги застапуваат странките во суд за...

МПЦ НЕ ЗНАЕ ЗА АПСЕЊЕТО НА ПЕТАР ОТИ ВЛАДИЦИТЕ БИЛЕ НА ОДМОР

Македонската православна црква (МПЦ) нема информации за апсењето на владиката Петар во Мелбурн, па поради тоа нема ниту став за овој настан. Портпаролот на Синодот на МПЦ, митрополитот дебарско-кичевски Тимотеј вели дека не може да го коментира настанот. „Нам не ни е познат овој настан. Едно е да се биде повикан на разгoвор, како што вели Владиката Петар, а друго...