Тагови Постови тагирани со "недостиг"

таг: недостиг

СНЕМА МАРУЛА И БРОКУЛА ВО БРИТАНИЈА

Супермаркетите во Британија го ограничуваат количеството на марула и брокула што може да се купи, заради лошите услови за нивно одгледување во јужна Европа како причина за недостигот. „Теско“ ги ограничува купувачите до три марули, бидејќи невремето во Шпанија предизвикало „проблеми со снабдувањето“. „Морисонс“ има лимит од две марули за превенција на „купување вo големи количини“ и ја ограничува и брокулата...

ДВАЈЦА ЛОГОПЕДИ НА 200.000 ЖИТЕЛИ, А СЕКОЕ ВТОРО ДЕТЕ ИМА ПРОБЛЕМ СО ГОВОРОТ

32-годишната Даниела С. од Струмица мора да плаќа приватни часови за отстранување на пречките во говорот кај своето дете, оти тешко може да дојде до термин кај логопедите во Здравствен дом во Струмица. Нејзиниот 4-годишен син прозборел пред половина година, но сѐ уште тешко поврзува слогови, а камоли прости реченици.  Биле на преглед, детето  е здраво но кај него...

ЗАТВОРЕНИ ДВА ОДДЕЛИ И ХИРУРШКА САЛА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“, НЕМА ДОВОЛНО МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

Во градската општа болница „8 септември“ од денес се затворени болничките оддели за пулмологија и ендокринологија и една хируршка сала за општа и дигестивна хирургија. Редуцирањето на работата во „8-ми септемри“, како што дознаваме, се прави поради недостиг од медицински сестри. Од болницата објаснуваат дека пулмолошката и ендокринолошката амбуланта ќе работат најнормално, но дека нема да хоспитализираат пациенти. Итните случаи...