Тагови Постови тагирани со "Сорос"

таг: Сорос

55 ЧИЗМИ

1 Што правите?  Еве чекаме.  Што чекате? Чекаме да дојде рокот да видиме дали мандатарот ќе може да состави влада. И што ако не состави? Ќе чекаме нов рок. А ако состави? Ќе чекаме да поминат 100-те дена. Цело време ние си чекаме. Не е само 29 јануари судбински датум за Македонија. И 11 декември беше судбински. Претходно ги чекавме...

КЛАСИФИЦИРАНИ СУДИИ

1 Македонија е веројатно единствена држава каде што гонењето на криминалот е пострашно од самиот криминал. Македонија е држава каде што е загрозена националната безбедност ако е осомничен лидерот на партијата што десет години е на власт, оти и обидот за откривање како се правел евентуален криминал е класифицирана информација. Во Македонија толку е страшна борбата против криминалот, што...

ВЛАСТА СО НАПАДИ САКА ДА ГИ ЗАМОЛЧИ НОВИНАРИТЕ, ОСУДИ ЗНМ

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) го осудуваат напливот на координирано вербално насилство на власта против новинари, кои, како што велат од ЗНМ, се насочени против слободата на медиумите и правото на јавноста да се информира. „Ваквите напади имаат за цел да ги заплашат и замолчат новинарите и да ја задушат критиката во медиумите. Со тоа власта сака да ја...

СОРОС И КАТИЦА

1 До пред само еден месец, Никола Груевски бараше од гласачкото тело да му обезбеди 63 пратеници за да не може никој да го уценува. Им измисли федерализации, кантонизации, двојазичност и бинационална држава и ги плашеше дека децата ќе морале да учат албански јазик. А сега, во интервју со досега објавени четири продолженија, раскажува дека тој не е националист,...