Тагови Постови тагирани со "Теарце"

таг: Теарце

И ПО ТЕАРЦЕ ВМРО-ДПМНЕ СО 51 ПРАТЕНИК, СДСМ СО 49

ВМРО-ДПМНЕ остана со 51 пратеник, а СДСМ со 49 откако денешното прегласувањето во Теарце не го смени соодносот на освоени мандати на предвремените парламентарни избори на 11 декември. Во изборното место 2011 во Теарце, каде Управниот суд го поништи гласањето, денеска гласаа 402 граѓани, од кои за СДСМ - 245 и за ВМРО-ДПМНЕ -149, според податоците објавени на веб страницата...

ПОРАДИ ДЕФЕКТНА УВ ЛАМПА ГЛАСАЊЕТО ВО ТЕАРЦЕ НА 15 МИНУТИ БЕШЕ ПРЕКИНАТО

Гласањето во избирачкото место во Теарце утринава беше прекинато откако избирачкиот одбор констатира дека не работи УВ лампата со која се проверува дали избирачот претходно гласал на друго место. Избирачкото место беше затворено околу 15 минути. Откако беше донесена друга УВ лампа, изборниот процес тече нормално, јавува репортерот на САКАМДАКАЖАМ.МК. Прегласувањето е по одлуката на Управниот суд да го поништи гласањето...

ТЕАРЦЕ ПМ10

1 Стварно, кој ли им се заканувал на амбасадорите на ЕУ во Македонија? Ц, ц, ц... Како можел да им се заканува? Ц, ц, ц... Владејачката ВМРО-ДПМНЕ побара од ЕУ веднаш да „допрецизира и да појасни кој и како им се заканувал на амбасадорите и да се посочи конкретен пример за тоа. За да може надлежните институции поефикасно да...

УПРАВНИОТ СУД ПОНИШТИ ГЛАСАЊЕ ВО ОПШТИНА ТЕАРЦЕ, МОЖНА Е ПРОМЕНА НА КОНЕЧНИОТ РЕЗУЛТАТ

Управниот суд ја прифати тужбата на СДСМ и го поништи гласањето на гласачкото место  бр.2011 во Општина Теарце, во Изборна единица број 6. Со поништувањето на гласањето, во Општина Теарце ќе се прегласува на едно избирачко место. „Управниот суд, по разгледувањето на списите приложени во предметот, целокупниот изборен материјал, наводите во тужбата и решението на Државната изборна комисија, најде дека Тужбата...