ДЕЛ ОД СПОМЕН-КУЌАТА НА ЛИЧЕНОСКИ ЌЕ СЕ ОТВОРИ В СРЕДА СО СТУДЕНТСКА ИЗЛОЖБА

Дел од Спомен-куќата на Лазар Личеноски, еден од втемелувачите на ликовниот живот во Македонија, ќе биде отворен на 9 ноември, … Продолжи со читање ДЕЛ ОД СПОМЕН-КУЌАТА НА ЛИЧЕНОСКИ ЌЕ СЕ ОТВОРИ В СРЕДА СО СТУДЕНТСКА ИЗЛОЖБА