НОБЕЛОВКАТА СВЕТЛАНА АЛЕКСИЕВИЧ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА БУКСТАР ЗА 2022

Нобеловката Светлана Алексиевич е годинашната добитничка на наградата Букстар, што ја доделува истоимениот фестивал на европската литература во Скопје. Неговото … Продолжи со читање НОБЕЛОВКАТА СВЕТЛАНА АЛЕКСИЕВИЧ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА БУКСТАР ЗА 2022