СЕ РАДУВАМ ШТО „ГАЛИМАР“ ЌЕ ЈА ИЗДАДЕ „МОЈОТ МАЖ“ ТОКМУ НА 8 СЕПТЕМВРИ, ВЕЛИ РУМЕНА БУЖАРОВСКА ЗА ФРАНЦУСКОТО ИЗДАНИЕ НА НЕЈЗИНИОТ БЕСТСЕЛЕР

Збирката раскази „Мојот маж“ на македонската писателка, професорка и преведувачка Румена Бужаровска на 8 септември излегува и на француски јазик … Продолжи со читање СЕ РАДУВАМ ШТО „ГАЛИМАР“ ЌЕ ЈА ИЗДАДЕ „МОЈОТ МАЖ“ ТОКМУ НА 8 СЕПТЕМВРИ, ВЕЛИ РУМЕНА БУЖАРОВСКА ЗА ФРАНЦУСКОТО ИЗДАНИЕ НА НЕЈЗИНИОТ БЕСТСЕЛЕР