Категорија: Инстаграм

1 2 3 34 10 / 332 НАПИСИ
ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ ПРЕКУ МАСКИ ПОТСЕТИ КАКО ИЗГЛЕДАШЕ МИНАТАТА ГОДИНА (ФОТОГАЛЕРИЈА)

ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ ПРЕКУ МАСКИ ПОТСЕТИ КАКО ИЗГЛЕДАШЕ МИНАТАТА ГОДИНА (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Вевчанци и овој јануари се осврнаа на настаните кои ја обележаа изминатата година преку дефилето на маски и костуми на традиционалниот фестивал, што г ...
НА ВРАЌАЊЕ МЕ ПРЕСРЕТНА АЈКУЛА, НО ОСТАНАВ СМИРЕНА, ВЕЛИ НУРКАЧКАТА СИМОНА ТРПОВСКА, КОЈА СЕ СПУШТИ ДО 102 МЕТРИ ДЛАБОЧИНА ВО ЦРВЕНОТО МОРЕ

НА ВРАЌАЊЕ МЕ ПРЕСРЕТНА АЈКУЛА, НО ОСТАНАВ СМИРЕНА, ВЕЛИ НУРКАЧКАТА СИМОНА ТРПОВСКА, КОЈА СЕ СПУШТИ ДО 102 МЕТРИ ДЛАБОЧИНА ВО ЦРВЕНОТО МОРЕ

Охриѓанката Симона Трповска го постави македонскиот рекорд во техничко нуркање на крајот на минатата година, со што го оствари својот сон да се спушти ...
РАКОПИСИ СТАРИ ПО 500 ГОДИНИ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК СО ДИГИТАЛИЗАЦИЈА СЕ СПАСЕНИ ОД ПОЖАР И ВОДА

РАКОПИСИ СТАРИ ПО 500 ГОДИНИ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК СО ДИГИТАЛИЗАЦИЈА СЕ СПАСЕНИ ОД ПОЖАР И ВОДА

Срцето на македонскиот идентитет - дијалектите, во дигитална форма стигнаа во 14 водоотпорни и огноотпорни куфери од Архивскиот дата центар „Инбокс“ ( ...
ДИВА СВИЊА

ДИВА СВИЊА

Во оваа држава се казнети само даночните обврзници што редовно си ги плаќаат даноците и казните ...
ВОЗБУДА И СОЛЗИ РАДОСНИЦИ ПО ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ KAJ 60-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ

ВОЗБУДА И СОЛЗИ РАДОСНИЦИ ПО ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ KAJ 60-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ

Возбудени лекари, инструментарки и сестри се гушкаа и си ги бришеа солзите радосници во операционата сала на Клиниката за дигестивнаа хирургија по прв ...
ТЕХНИЧКИОТ ДИРЕКТОР НА МНТ ПЛИВАЛ ВО ПОПЛАВЕНИОТ ПОДРУМ ЗА ДА ЈА ИСКЛУЧИ СТРУЈАТА (ФОТОГАЛЕРИЈА)

ТЕХНИЧКИОТ ДИРЕКТОР НА МНТ ПЛИВАЛ ВО ПОПЛАВЕНИОТ ПОДРУМ ЗА ДА ЈА ИСКЛУЧИ СТРУЈАТА (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Техничкиот директор на Македонскиот народен театар (МНТ) Гунтер Кубе, буквално пливал во вода до појасот за да стигне до осигурувачите во подрумот и д ...
МИЗЕРИЈА И РАСПАД НА МОДЕРНОТО СКОПЈЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА АРСОВСКА (ФОТОГАЛЕРИЈА)

МИЗЕРИЈА И РАСПАД НА МОДЕРНОТО СКОПЈЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА АРСОВСКА (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Строгиот центар на Скопје се распаѓа. Негрижа, оставено да пропаѓа и затрупано со ѓубре е сликата низ улица Македонија, Плоштад Македонија, Камен мост ...
ПРЕПОЛНА САЛА И АПЛАУЗИ ЗА „КАЈМАК“ НА МАНЧЕВСКИ НА СВЕТСКАТА ПРЕМИЕРА ВО ТОКИО

ПРЕПОЛНА САЛА И АПЛАУЗИ ЗА „КАЈМАК“ НА МАНЧЕВСКИ НА СВЕТСКАТА ПРЕМИЕРА ВО ТОКИО

„Кајмак“, седмиот игран филм на Милчо Манчевски, денеска имаше извонредна светска премиера на филмскиот фестивал во Токио, пред преполна сала и пречек ...
МИМИ ВО ГРАДОВИТЕ

МИМИ ВО ГРАДОВИТЕ

Две актерки, Наталија Теодосиева и Тамара Ристоска, се носечката сила на „Мими“, вториот филм на Даријан Пејовски, што дојде 7 години по дебито „Три д ...
УМРИ УТРЕ ПО ВЧЕРАШНИ ЦЕНИ

УМРИ УТРЕ ПО ВЧЕРАШНИ ЦЕНИ

Во „Снежана на крајот умира“, дебито на Кристијан Ристески, меѓу трите приказни доминира онаа на лекарката која зема дел од товарот на наркозависникот ...
1 2 3 34 10 / 332 НАПИСИ