Категорија: Нераскажани приказни

1 2 3 36 10 / 352 НАПИСИ
СУДИЈКАТА НЕ ЗНАЕ КАКО ДА ПОСТАПИ СО ОБВИНЕТ ЗА БРЗО ВОЗЕЊЕ КОГО ДРЖАВАТА ГО ВОДИ ЗА УМРЕН ОТКАКО БРАТ МУ БЛИЗНАК МУ ГО ЗЕЛ ПАСОШОТ И ПОЧИНАЛ ВО ЧЕШКА

СУДИЈКАТА НЕ ЗНАЕ КАКО ДА ПОСТАПИ СО ОБВИНЕТ ЗА БРЗО ВОЗЕЊЕ КОГО ДРЖАВАТА ГО ВОДИ ЗА УМРЕН ОТКАКО БРАТ МУ БЛИЗНАК МУ ГО ЗЕЛ ПАСОШОТ И ПОЧИНАЛ ВО ЧЕШКА

Пред судија за прекршоци денеска застана Афет Џелилов од скопското село Горно Количане, кого државата го води за мртов уште од март 2001 година и кој ...
СТУДЕНТКА И СТУДЕНТ ОД КУМАНОВО СЕ ИЗБОРИЈА ЗА БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ВО АВТОБУСИТЕ НА ЈСП „СКОПЈЕ“ ЗА СИТЕ КОЛЕГИ ЗАПИШАНИ НА ПРИВАТНИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ

СТУДЕНТКА И СТУДЕНТ ОД КУМАНОВО СЕ ИЗБОРИЈА ЗА БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ВО АВТОБУСИТЕ НА ЈСП „СКОПЈЕ“ ЗА СИТЕ КОЛЕГИ ЗАПИШАНИ НА ПРИВАТНИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ

Студентка и нејзин колега од Куманово кои студираат на приватен универзитет, добиле случај против Град Скопје пред Комисијата за спречување и заштита ...
СЕДУМ ТАБЛЕТ-КОМПЈУТЕРИ ЗА ПОМОШ НА ГЛУВИ И НАГЛУВИ ЛИЦА ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ ВО ПОЛИЦИСКИ СТАНИЦИ И БОЛНИЦИ НИЗ СКОПЈЕ, ЗА ДИРЕКТЕН КОНТАКТ СО ТОЛКУВАЧ НА ЗНАКОВЕН ЈАЗИК

СЕДУМ ТАБЛЕТ-КОМПЈУТЕРИ ЗА ПОМОШ НА ГЛУВИ И НАГЛУВИ ЛИЦА ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ ВО ПОЛИЦИСКИ СТАНИЦИ И БОЛНИЦИ НИЗ СКОПЈЕ, ЗА ДИРЕКТЕН КОНТАКТ СО ТОЛКУВАЧ НА ЗНАКОВЕН ЈАЗИК

Седум таблет-компјутери наменети за помош на глуви и наглуви лица наскоро ќе бидат поставени на повеќе точки во Скопје, како дел од пилот-проектот „Ди ...
ПОКАНЕТ НА СУД ЗА СООБРАЌАЕН ПРЕКРШОК ЧОВЕК КОГО ДРЖАВАТА ГО ВОДИ ЗА УМРЕН ОТКАКО БРАТ МУ БЛИЗНАК ПОЧИНАЛ ВО ЧЕШКА СО ПАСОШОТ ШТО МУ ГО УКРАЛ

ПОКАНЕТ НА СУД ЗА СООБРАЌАЕН ПРЕКРШОК ЧОВЕК КОГО ДРЖАВАТА ГО ВОДИ ЗА УМРЕН ОТКАКО БРАТ МУ БЛИЗНАК ПОЧИНАЛ ВО ЧЕШКА СО ПАСОШОТ ШТО МУ ГО УКРАЛ

И покрај тоа што Граѓанскиот суд Скопје го прогласи за мртов братот-близнак на скопјанецот Афет Џелилов, кој починал во Чешка со пасошот што му го укр ...
ПРЕСУДЕНА КАЗНА ОД 400 ЕВРА ЗА ЛИЦЕ КОЕ ДИСКРИМИНИРА, КАЗНИТЕ ЗА ПРАВНИ ЛИЦА СЕ ДО 10.000 ЕВРА, КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА ПРЕПЛАВЕНА СО ПРЕТСТАВКИ

ПРЕСУДЕНА КАЗНА ОД 400 ЕВРА ЗА ЛИЦЕ КОЕ ДИСКРИМИНИРА, КАЗНИТЕ ЗА ПРАВНИ ЛИЦА СЕ ДО 10.000 ЕВРА, КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА ПРЕПЛАВЕНА СО ПРЕТСТАВКИ

За нецели три години од постоењето, Комисијата за заштита и спречување од дискриминација (КЗСД) дојде до степен да се затрупа со претставки од граѓани ...
ЕКСАМБАСАДОРКА НА ФЕЈСБУК ТЕШКО НАВРЕДИЛА И ВОЗНЕМИРИЛА ЕТНИЧКО МАЛЦИНСТВО, КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА БАРА ДА СЕ ИЗВИНИ И ДА ЈА ИЗБРИШЕ ОБЈАВАТА

ЕКСАМБАСАДОРКА НА ФЕЈСБУК ТЕШКО НАВРЕДИЛА И ВОЗНЕМИРИЛА ЕТНИЧКО МАЛЦИНСТВО, КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА БАРА ДА СЕ ИЗВИНИ И ДА ЈА ИЗБРИШЕ ОБЈАВАТА

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврдила вознемирување врз основа на етничка припадност, извршено од поранешна македонска ...
КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА БАРА ЛЕНИН ЈОВАНОВСКИ ДА ТРГНЕ ВОЗНЕМИРУВАЧКА ОБЈАВА НА ФЕЈСБУК И ДА СЕ ИЗВИНИ, А ТОЈ УШТЕ НЕ ЈА ИЗБРИШАЛ

КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА БАРА ЛЕНИН ЈОВАНОВСКИ ДА ТРГНЕ ВОЗНЕМИРУВАЧКА ОБЈАВА НА ФЕЈСБУК И ДА СЕ ИЗВИНИ, А ТОЈ УШТЕ НЕ ЈА ИЗБРИШАЛ

За Ленин Јовановски од Скопје, сопственикот на транспортното претпријатие „Слобода превоз“, Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД ...
ЕТНИЧКА ТУРЧИНКА ЕЛИМИНИРАНА НА КОНКУРС ЗА НАСТАВНИЧКА ВО РАДОВИШКО УЧИЛИШТЕ СО ТУРСКИ ПАРАЛЕЛКИ, ИЗБРАНАТА Е СО КУРС ПО ТУРСКИ А2 НИВО

ЕТНИЧКА ТУРЧИНКА ЕЛИМИНИРАНА НА КОНКУРС ЗА НАСТАВНИЧКА ВО РАДОВИШКО УЧИЛИШТЕ СО ТУРСКИ ПАРАЛЕЛКИ, ИЗБРАНАТА Е СО КУРС ПО ТУРСКИ А2 НИВО

На оглас за наставничка по англиски јазик за турски паралелки, во основното училиште „Крсте Петков Мисирков“ во Радовиш по вторпат е избрана и вработе ...
КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈАТА ОСТАВИЛА ДОМА ТРОЈЦА ШТИПСКИ КАРАТИСТИ И НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ИСПРАТИЛА ДРУГИ, ИАКО ИМАЛЕ ИСТ БРОЈ БОДОВИ, УТВРДЕНА ДИСКРИМИНАЦИЈА ПРИ ИЗБОРОТ

КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈАТА ОСТАВИЛА ДОМА ТРОЈЦА ШТИПСКИ КАРАТИСТИ И НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ИСПРАТИЛА ДРУГИ, ИАКО ИМАЛЕ ИСТ БРОЈ БОДОВИ, УТВРДЕНА ДИСКРИМИНАЦИЈА ПРИ ИЗБОРОТ

Двајца каратисти и една каратистка од Штип, се дискриминирани од Карате федерацијата на Македонија врз основа на лично својство и општествен статус, б ...
ДРЖАВАТА ТРЕБА ДА ГО ПЛАЌА ТЕСТОТ СО КОЈ СЕ ОТКРИВААТ МНОГУ АНОМАЛИИ КАЈ ПЛОДОТ, НО САМО КАЈ ТРУДНИЦИ СО ВИЗОК РИЗИК, А НЕ ПО НИВНА ЖЕЛБА, ВЕЛИ Д-Р АНА ДАНЕВА-МАРКОВА

ДРЖАВАТА ТРЕБА ДА ГО ПЛАЌА ТЕСТОТ СО КОЈ СЕ ОТКРИВААТ МНОГУ АНОМАЛИИ КАЈ ПЛОДОТ, НО САМО КАЈ ТРУДНИЦИ СО ВИЗОК РИЗИК, А НЕ ПО НИВНА ЖЕЛБА, ВЕЛИ Д-Р АНА ДАНЕВА-МАРКОВА

Државата треба да најде начин да го покрива неинвазивниот пренатален тест за одредена медицинска индикација, за кој сега трудниците плаќаат во приватн ...
1 2 3 36 10 / 352 НАПИСИ