Категорија: Нераскажани приказни

1 2 3 4 40 20 / 394 НАПИСИ
ГРАД СКОПЈЕ САКА НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК ПРИСИЛНО ДА ИМ НАПЛАТИ РЕШЕНИЈА И НАД 1.000 ЕВРА, ЗАШТО НЕМАЛО КООРДИНАЦИЈА СО ОПШТИНИТЕ ЗА НИВИТЕ

ГРАД СКОПЈЕ САКА НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК ПРИСИЛНО ДА ИМ НАПЛАТИ РЕШЕНИЈА И НАД 1.000 ЕВРА, ЗАШТО НЕМАЛО КООРДИНАЦИЈА СО ОПШТИНИТЕ ЗА НИВИТЕ

Одделението за присилна наплата при Град Скопје вчера им испрати „Опомена“ на земјоделците кои преку Народниот правобранител се побунија и заедно поба ...
10 НАСИЛНИЦИ УПАДНАЛЕ НОЌЕ ВО МАЛ ГРУПЕН ДОМ СО ДЕЦА ВО РИЗИК, НА НЕЗАШТИТЕНИОТ ВОСПИТУВАЧ МУ ГО ЗЕЛЕ МОБИЛНИОТ ЗА ДА НЕ ПОВИКА ПОМОШ

10 НАСИЛНИЦИ УПАДНАЛЕ НОЌЕ ВО МАЛ ГРУПЕН ДОМ СО ДЕЦА ВО РИЗИК, НА НЕЗАШТИТЕНИОТ ВОСПИТУВАЧ МУ ГО ЗЕЛЕ МОБИЛНИОТ ЗА ДА НЕ ПОВИКА ПОМОШ

Еден месец нема реакција на институциите откако деца во ризик со воспитно-социјални проблеми сместени во мали групни домови биле цел на напад на надво ...
УСТАВНИОТ СУД РЕШИ ДЕКА ГРАЃАНИТЕ КОИ ОСЛЕПЕЛЕ, ОГЛУВЕЛЕ, СТАНАЛЕ НЕПОДВИЖНИ ИЛИ ТЕШКО ПСИХИЧКИ СЕ РАЗБОЛЕЛЕ ПО 65-ТА ГОДИНА, ЌЕ МОЖЕ ДА ТУЖАТ И ДА СИ ГИ ДОБИЈАТ ПАРИТЕ ЗА МОБИЛНОСТ ОД 2019, ОТКОГА СЕ ДИСКРИМИНИРАНИ

УСТАВНИОТ СУД РЕШИ ДЕКА ГРАЃАНИТЕ КОИ ОСЛЕПЕЛЕ, ОГЛУВЕЛЕ, СТАНАЛЕ НЕПОДВИЖНИ ИЛИ ТЕШКО ПСИХИЧКИ СЕ РАЗБОЛЕЛЕ ПО 65-ТА ГОДИНА, ЌЕ МОЖЕ ДА ТУЖАТ И ДА СИ ГИ ДОБИЈАТ ПАРИТЕ ЗА МОБИЛНОСТ ОД 2019, ОТКОГА СЕ ДИСКРИМИНИРАНИ

Уставниот суд денеска го поништи член 3 став 1 точка 2  од Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани во делот „најмногу ...
ГРАД СКОПЈЕ НЕЗАКОНСКИ ИМ НАПЛАЌА ДАНОК НА ИМОТ И НА ЗЕМЈОДЕЛЦИ ОД БАРДОВЦИ, НИВИТЕ ШТО ГИ РАБОТАТ ИМ ГИ ПИШАЛЕ КАКО ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ

ГРАД СКОПЈЕ НЕЗАКОНСКИ ИМ НАПЛАЌА ДАНОК НА ИМОТ И НА ЗЕМЈОДЕЛЦИ ОД БАРДОВЦИ, НИВИТЕ ШТО ГИ РАБОТАТ ИМ ГИ ПИШАЛЕ КАКО ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ

Светлана Вељановска од скопската населба Бардовци, ги пријавила Град Скопје и потпишаната градоначалничка Данела Арсовска кај Народниот правобранител, ...
СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД ПРИЛЕП, СТРУМИЦА И ШТИП ИМ ЗАБРАНУВАЛЕ НА УЧЕНИЦИ ДА ВЛЕЗАТ НА ЧАСОВИ СО КРАТКИ СУКЊИ, СКИНАТИ ФАРМЕРКИ, ПИРСЕВИ ИЛИ БРАДА, УТВРДЕНА ДИСКРИМИНАЦИЈА

СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД ПРИЛЕП, СТРУМИЦА И ШТИП ИМ ЗАБРАНУВАЛЕ НА УЧЕНИЦИ ДА ВЛЕЗАТ НА ЧАСОВИ СО КРАТКИ СУКЊИ, СКИНАТИ ФАРМЕРКИ, ПИРСЕВИ ИЛИ БРАДА, УТВРДЕНА ДИСКРИМИНАЦИЈА

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација донесе мислење дека средните училишта: „Мирче Ацев“ од Прилеп, „Јане Сандански“ од Штип и „Јане С ...
ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ ВО ПРИЛЕП ПРАВЕЛО ЕТНИЧКА СЕГРЕГАЦИЈА, ГИ ОДВОЈУВАЛО РОМСКИТЕ ДЕЦА ВО ПОСЕБНИ ПАРАЛЕЛКИ

ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ ВО ПРИЛЕП ПРАВЕЛО ЕТНИЧКА СЕГРЕГАЦИЈА, ГИ ОДВОЈУВАЛО РОМСКИТЕ ДЕЦА ВО ПОСЕБНИ ПАРАЛЕЛКИ

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација утврдила индиректна продолжена дискриминација од страна на ОУ „Добре Јовановски“ од Прилеп, која ...
МЕСТО ДА ГИ ОСЛОБОДИ ОД ПЛАЌАЊЕ КАКО ШТО ПРЕДВИДУВА ЗАКОНОТ, ГРАД СКОПЈЕ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИ ИМ ПРЕСМЕТАЛ НАНАЗАД ЗА 5 ГОДИНИ ДАНОК НА ИМОТ И ДО 1.000 ЕВРА

МЕСТО ДА ГИ ОСЛОБОДИ ОД ПЛАЌАЊЕ КАКО ШТО ПРЕДВИДУВА ЗАКОНОТ, ГРАД СКОПЈЕ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИ ИМ ПРЕСМЕТАЛ НАНАЗАД ЗА 5 ГОДИНИ ДАНОК НА ИМОТ И ДО 1.000 ЕВРА

На Панче Кечовски од скопската населба Драчево, за земјоделско земјиште кое се обработува, спремено по европски стандарди со ИПАРД средства уште од 20 ...
ПРИЈАВА ДО СУД ПРОТИВ ДАНИЦА ЧАДИЕВА, ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ВЛАДИНА КОМИСИЈА, ЗА ВОЗНЕМИРУВАЊЕ ВРАБОТЕН КОЈ НЕ РЕШИЛ ПРЕДМЕТ КАКО ШТО МУ НАРЕДИЛА

ПРИЈАВА ДО СУД ПРОТИВ ДАНИЦА ЧАДИЕВА, ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ВЛАДИНА КОМИСИЈА, ЗА ВОЗНЕМИРУВАЊЕ ВРАБОТЕН КОЈ НЕ РЕШИЛ ПРЕДМЕТ КАКО ШТО МУ НАРЕДИЛА

Даница Чадиева, претседателка на владината Второстепена комисија која неодамна е реизбрана на функцијата, доби пријава до суд од Комисијата за спречув ...
ПО ОДЛУКА НА УПРАВЕН СУД, ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАБОТИ ДОЗВОЛИЛ ДЕТЕ ЖРТВА НА ПОЛОВ НАПАД ОД ТАТКОТО ДА СЕ ГЛЕДА СО НЕГО ПОД НАДЗОР

ПО ОДЛУКА НА УПРАВЕН СУД, ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАБОТИ ДОЗВОЛИЛ ДЕТЕ ЖРТВА НА ПОЛОВ НАПАД ОД ТАТКОТО ДА СЕ ГЛЕДА СО НЕГО ПОД НАДЗОР

Дете жртва на полов напад од својот татко е принудено да се гледа со него, откако Центарот за социјални работи Скопје дало дозвола, како на сè уште пр ...
СОПСТВЕНИК НА СТАН ВО ВЛАЕ ЈА ИЗБРКАЛ КИРАЏИКАТА ЕДЕН ДЕН ОТКАКО СЕ ВСЕЛИЛА, СОСЕДИТЕ МУ СЕ ПОЖАЛИЛЕ ДЕКА БИЛА РОМКА

СОПСТВЕНИК НА СТАН ВО ВЛАЕ ЈА ИЗБРКАЛ КИРАЏИКАТА ЕДЕН ДЕН ОТКАКО СЕ ВСЕЛИЛА, СОСЕДИТЕ МУ СЕ ПОЖАЛИЛЕ ДЕКА БИЛА РОМКА

Скопјанка експресно поднела претставка и добила случај во Комисија за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД), откако сопственик на стан во скоп ...
1 2 3 4 40 20 / 394 НАПИСИ