Категорија: Дописна мрежа

1 2 3 875 10 / 8741 НАПИСИ
ИЗЛОЖЕНИТЕ БОРБЕНИ ВОЗИЛА ОД ВОЕНАТА ВЕЖБА „БРЗ ОДГОВОР 23“ АТРАКЦИЈА ВО КАВАДАРЦИ

ИЗЛОЖЕНИТЕ БОРБЕНИ ВОЗИЛА ОД ВОЕНАТА ВЕЖБА „БРЗ ОДГОВОР 23“ АТРАКЦИЈА ВО КАВАДАРЦИ

Врвулица народ на градскиот плоштад во Кавадарци, дојден да ги види изложените борбени возила кои учествуваат на воената вежба „Брз одговор 23“. Вежба ...
НА ПОПРАВКА ВО ХРВАТСКА ДО КРАЈОТ НА ЈУНИ СЕ ДВА ОД ТРИТЕ АВИОНИ ЗА ГАСЕЊЕ ПОЖАР

НА ПОПРАВКА ВО ХРВАТСКА ДО КРАЈОТ НА ЈУНИ СЕ ДВА ОД ТРИТЕ АВИОНИ ЗА ГАСЕЊЕ ПОЖАР

На поправка во Хрватска до крајот на јуни се два од трите авиони за гасење пожар „ер трактор“ на Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС). Од ДЗС вела ...
МАТУРАНТКАТА ОД ОХРИД ЌЕ МОЖЕ ИНТЕРНИТЕ ПРЕДМЕТИ ОД ДРЖАВНАТА МАТУРА ДА ГИ ПОЛАГА СЕГА, А ОСТАНАТИТЕ ВО АВГУСТ, ОДЛУЧИ МЕНАЏМЕНТОТ НА ГИМНАЗИЈАТА

МАТУРАНТКАТА ОД ОХРИД ЌЕ МОЖЕ ИНТЕРНИТЕ ПРЕДМЕТИ ОД ДРЖАВНАТА МАТУРА ДА ГИ ПОЛАГА СЕГА, А ОСТАНАТИТЕ ВО АВГУСТ, ОДЛУЧИ МЕНАЏМЕНТОТ НА ГИМНАЗИЈАТА

На матурантката од Охрид Тијана Силјаноска која денеска не полагаше државна матура оти нејзиното име не беше на списокот меѓу матурантите од охридскат ...
МАТУРАНТКА ОД ОХРИД ДЕНЕСКА НЕ ПОЛАГАШЕ ДРЖАВНА МАТУРА ОТИ ЈА НЕМАЛО НА СПИСОКОТ, СИСТЕМСКИ ПРОПУСТ Ѝ ГО СКРАТИ ПРАВОТО ЗА УПИС НА ФАКУЛТЕТ

МАТУРАНТКА ОД ОХРИД ДЕНЕСКА НЕ ПОЛАГАШЕ ДРЖАВНА МАТУРА ОТИ ЈА НЕМАЛО НА СПИСОКОТ, СИСТЕМСКИ ПРОПУСТ Ѝ ГО СКРАТИ ПРАВОТО ЗА УПИС НА ФАКУЛТЕТ

Матурантката Тијана Силјаноска од Охрид денеска не полагаше државна матура оти нејзиното име не беше на списокот меѓу матурантите од охридската гимназ ...
РЕГИОНАЛНАТА ДЕПОНИЈА ВО НОВАЦИ ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ДО КРАЈОТ НА 2024, СЕ ЧЕКА ДА СЕ УСОГЛАСАТ ОПШТИНИТЕ, ВЕЛИ ШУКОВА

РЕГИОНАЛНАТА ДЕПОНИЈА ВО НОВАЦИ ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ДО КРАЈОТ НА 2024, СЕ ЧЕКА ДА СЕ УСОГЛАСАТ ОПШТИНИТЕ, ВЕЛИ ШУКОВА

Активностите за изградба на Регионалната депонија во Новаци сè уште не се почнати, иако според најавите градбата требаше да започне уште минатата годи ...
ДАНЕЛА ЦЕЛ МЕСЕЦ КРИЕЛА ОД ЕВРОПСКИТЕ БАНКИ И ЕУ ДЕКА ЈА РАЗРЕШИЛА РАКОВОДИТЕЛКАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА, А НЕ ЗНАЕЛА НИТУ РАЗРЕШЕНАТА

ДАНЕЛА ЦЕЛ МЕСЕЦ КРИЕЛА ОД ЕВРОПСКИТЕ БАНКИ И ЕУ ДЕКА ЈА РАЗРЕШИЛА РАКОВОДИТЕЛКАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА, А НЕ ЗНАЕЛА НИТУ РАЗРЕШЕНАТА

Раководителката на проектната единица за пречистителната станица за отпадни води во Скопје од 200 милиони евра, еден месец била разрешена, а за тоа не ...
ОШТЕТУВАЊАТА НА МОСТОТ „БЕЛАСИЦА“ СЕ СЕРИОЗНИ, ПОТРЕБНИ СЕ ДЕТАЛНИ ИСПИТУВАЊА, ВЕЛИ ПРОЕКТАНТОТ ВУКАН ЊАГУЉ

ОШТЕТУВАЊАТА НА МОСТОТ „БЕЛАСИЦА“ СЕ СЕРИОЗНИ, ПОТРЕБНИ СЕ ДЕТАЛНИ ИСПИТУВАЊА, ВЕЛИ ПРОЕКТАНТОТ ВУКАН ЊАГУЉ

Обемот на оштетувања на мостот „Беласица“ во Скопје се големи, треба да се третираат многу сериозно и потребни се детални испитувања и пресметки, вели ...
ПОЛОВИНАТА АНКЕТИРАНИ СРЕДНОШКОЛЦИ ВО БИТОЛА САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО МАКЕДОНИЈА, НО АКО ДОБИЈАТ ЦЕЛОСНА СТИПЕНДИЈА БИ ЗАМИНАЛЕ ВО СТРАНСТВО

ПОЛОВИНАТА АНКЕТИРАНИ СРЕДНОШКОЛЦИ ВО БИТОЛА САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО МАКЕДОНИЈА, НО АКО ДОБИЈАТ ЦЕЛОСНА СТИПЕНДИЈА БИ ЗАМИНАЛЕ ВО СТРАНСТВО

Повеќе од половината од 360 анкетирани средношколци од Гимназијата „Јосип Броз-Тито“ во Битола би останале да студираат во Македонија, поточно 56 отст ...
ВЕЛЕШАНИ МАСОВНО ЗАМИНУВААТ ДА РАБОТАТ НА ХРВАТСКОТО ПРИМОРЈЕ

ВЕЛЕШАНИ МАСОВНО ЗАМИНУВААТ ДА РАБОТАТ НА ХРВАТСКОТО ПРИМОРЈЕ

На почетокот на мај голем број Велешани тргнаа на хрватското крајбрежје, но, не да летуваат, туку да работат во угостителството. Заминуваат млади, но ...
НА ОТВОРАЊЕТО НА „МОНМАРТР“ ДОДЕЛЕНА НАГРАДАТА МЕЦЕНА НА УМЕТНОСТА ЗА МИЛЕН ВРАБЕВСКИ, КОЈ ГИ ФИНАНСИРАШЕ И БУГАРСКИТЕ КЛУБОВИ ВО ЗЕМЈАВА 

НА ОТВОРАЊЕТО НА „МОНМАРТР“ ДОДЕЛЕНА НАГРАДАТА МЕЦЕНА НА УМЕТНОСТА ЗА МИЛЕН ВРАБЕВСКИ, КОЈ ГИ ФИНАНСИРАШЕ И БУГАРСКИТЕ КЛУБОВИ ВО ЗЕМЈАВА 

На свеченото отворање на „Малиот битолски Монмартр“, престижна награда за мецена - патрон на уметноста, организторите од Детското ликовно студио „Св К ...
1 2 3 875 10 / 8741 НАПИСИ