Категорија: Дописна мрежа

1 2 3 4 851 20 / 8503 НАПИСИ
ОД СТИГМА ДО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА СИТЕ – ПОЛА ВЕК НА УЧИЛИШТЕТО „МАЦА ОВЧАРОВА“ ОД ВЕЛЕС КОЕ ОБРАЗУВА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

ОД СТИГМА ДО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА СИТЕ – ПОЛА ВЕК НА УЧИЛИШТЕТО „МАЦА ОВЧАРОВА“ ОД ВЕЛЕС КОЕ ОБРАЗУВА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

Основното училиште за деца со попречености „Маца Овчарова“ од Велес одбележа 50 години постоење. Училиштето е основано во 1973, кога имало 11 наставни ...
ПО ПАНДЕМИЈАТА И ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА СЛЕДИ СТАБИЛИЗИРАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИОТ ПАЗАР, ВЕЛАТ ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ПОДДРШКА И ПРОМОЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

ПО ПАНДЕМИЈАТА И ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА СЛЕДИ СТАБИЛИЗИРАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИОТ ПАЗАР, ВЕЛАТ ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ПОДДРШКА И ПРОМОЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

Со пораст од 20 до 40 проценти на бројот на туристи од традиционалните пазари годинава се очекува далеку подобра туристичка сезона во споредба со мина ...
ПОМИНА И ТРЕТАТА ЗИМА ОД ПОЧЕТОКОТ НА ИЗГРАДБАТА, ЗАТВОРЕНИОТ БАЗЕН ВО ШТИП ТАПКА ВО МЕСТО И ГО ОБРАСНУВА ТРЕВА

ПОМИНА И ТРЕТАТА ЗИМА ОД ПОЧЕТОКОТ НА ИЗГРАДБАТА, ЗАТВОРЕНИОТ БАЗЕН ВО ШТИП ТАПКА ВО МЕСТО И ГО ОБРАСНУВА ТРЕВА

Помина и третата зима, а од помпезно најавуваниот затворен базен нема ништо, изградбата тапка во место и само го обраснува трева и е цел на крадци. Са ...
ПОВЕЌЕ СООБРАЌАЈЦИ ВО ШПИЦОТ ЗА ДА СЕ РЕШИ МЕТЕЖОТ ВО ВЕЛЕС, БАРААТ СОВЕТНИЦИТЕ

ПОВЕЌЕ СООБРАЌАЈЦИ ВО ШПИЦОТ ЗА ДА СЕ РЕШИ МЕТЕЖОТ ВО ВЕЛЕС, БАРААТ СОВЕТНИЦИТЕ

Сообраќајниот метеж пред Основното училиште „Блаже Конески“ во Велес е секојдневие. Така е со години, но не се преземат мерки за решавање. На последна ...
ИНСПЕКЦИЈАТА НЕ УТВРДИ ПРОПУСТИ ВО ЛЕКУВАЊЕТО НА ПЕТГОДИШНОТО ДЕВОЈЧЕ КОЕ ПОЧИНА ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

ИНСПЕКЦИЈАТА НЕ УТВРДИ ПРОПУСТИ ВО ЛЕКУВАЊЕТО НА ПЕТГОДИШНОТО ДЕВОЈЧЕ КОЕ ПОЧИНА ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

Не се констатирани недостатоци во рамките на надлежноста, се вели во соопштението објавено по завршениот вонреден инспекциски надзор од Државниот сани ...
НАМЕСТО ВОДА МУ ДАЛЕ ДА СЕ НАПИЕ СРЕДСТВО ЗА МАШИНА ЗА САДОВИ, ВО КАФЕАНА ВО БИТОЛА

НАМЕСТО ВОДА МУ ДАЛЕ ДА СЕ НАПИЕ СРЕДСТВО ЗА МАШИНА ЗА САДОВИ, ВО КАФЕАНА ВО БИТОЛА

42-годишниот бизнисмен А. Т. од Битола заврши на Клиниката за токсикологија во Скопје, откако му се слошило по пиење кафе и флаширана вода во угостите ...
ВО ТЕК Е ВОНРЕДЕН ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА ПО СМРТТА НА ПЕТГОДИШНОТО ДЕВОЈЧЕ, КОЕ ДЕНЕС ЌЕ БИДЕ ПОГРЕБАНО

ВО ТЕК Е ВОНРЕДЕН ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА ПО СМРТТА НА ПЕТГОДИШНОТО ДЕВОЈЧЕ, КОЕ ДЕНЕС ЌЕ БИДЕ ПОГРЕБАНО

Во Клиничката болница во Битола денес започна вонредниот инспекциски надзор од Државниот санитарен и здравствен инспекторат, за да се утврдат реалните ...
ОПШТИНА КУМАНОВО ОДВОИ 115.000 ЕВРА ЗА БЕСПЛАТНО ПЛИВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ЗАТВОРЕНИОТ БАЗЕН

ОПШТИНА КУМАНОВО ОДВОИ 115.000 ЕВРА ЗА БЕСПЛАТНО ПЛИВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ЗАТВОРЕНИОТ БАЗЕН

Општина Куманово уплаќа 7 милиони денари или околу 115 илјади евра на ЈП „Куманово-паркинг“ за спроведување на програмата за воннаставни активности на ...
ЗА ДА ТРГНЕ ВОЗОТ ОД БИТОЛА ЗА ЛЕРИН ТРЕБА ДА ИМА ИНТЕРЕС И СОГЛАСНОСТ ОД ГРЦИЈА, РЕЧЕ БОЧВАРСКИ НА ОБНОВАТА НА ПАТОТ ЗА ГРЧКА ГРАНИЦА

ЗА ДА ТРГНЕ ВОЗОТ ОД БИТОЛА ЗА ЛЕРИН ТРЕБА ДА ИМА ИНТЕРЕС И СОГЛАСНОСТ ОД ГРЦИЈА, РЕЧЕ БОЧВАРСКИ НА ОБНОВАТА НА ПАТОТ ЗА ГРЧКА ГРАНИЦА

„Железничката линија од Битола за Лерин е делница за поврзување меѓу двете дражави. Треба да имаме согласност и интерес од страна на соседна Грција за ...
ПЕТГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ ПОЧИНА ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА, РОДИТЕЛИТЕ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА ПРИМИЛО ИНФУЗИЈА СО ГЛИКОЗА ИАКО ШЕЌЕРОТ Ѝ БИЛ ПОКАЧЕН

ПЕТГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ ПОЧИНА ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА, РОДИТЕЛИТЕ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА ПРИМИЛО ИНФУЗИЈА СО ГЛИКОЗА ИАКО ШЕЌЕРОТ Ѝ БИЛ ПОКАЧЕН

Петгодишната Јана Христовска од битолското село Кравари почина вчера во битолската Клиничка болница, откако претходно на Одделението за педијатрија пр ...
1 2 3 4 851 20 / 8503 НАПИСИ