Категорија: Дописна мрежа

1 2 3 4 5 6 876 40 / 8754 НАПИСИ
ЖЕНА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД СТАНОТ ВО СОЦИЈАЛНА ЗГРАДА ВО БИТОЛА БИДЕЈЌИ ДРЖАВАТА НЕ ГО ПОПРАВА ЛИФТОТ

ЖЕНА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД СТАНОТ ВО СОЦИЈАЛНА ЗГРАДА ВО БИТОЛА БИДЕЈЌИ ДРЖАВАТА НЕ ГО ПОПРАВА ЛИФТОТ

38-годишна жена со церебрална парализа од Битола скоро две години не може да излезе од својот стан ниту да оди на лекар, затоа што во зградата со соци ...
„МАРКИЗА“ НИ ВЛЕГУВА НАСИЛНО ВО ДВОРОВИТЕ ЗА ДА НАПРАВАТ ПРИСТАП ДО СПОРНИОТ ПЛАЦ НА ВОДНО, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА УЛИЦАТА ПИТУ ГУЛИ

„МАРКИЗА“ НИ ВЛЕГУВА НАСИЛНО ВО ДВОРОВИТЕ ЗА ДА НАПРАВАТ ПРИСТАП ДО СПОРНИОТ ПЛАЦ НА ВОДНО, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА УЛИЦАТА ПИТУ ГУЛИ

На спорниот плац на Водно, фирмата „Маркиза“ и понатаму гради. Жителите на овој дел од градот велат дека џабе се изјавите на градоначалникот на Општин ...
ВО ВЕЛЕШКО СЕ НАМАЛУВА БРОЈОТ НА ДЕЦА КОИ ЖИВЕАТ ВО РИЗИК, СЀ ПОМАЛКУ И ДЕЦА СТОРИТЕЛИ НА КРИВИЧНИ ДЕЛА

ВО ВЕЛЕШКО СЕ НАМАЛУВА БРОЈОТ НА ДЕЦА КОИ ЖИВЕАТ ВО РИЗИК, СЀ ПОМАЛКУ И ДЕЦА СТОРИТЕЛИ НА КРИВИЧНИ ДЕЛА

Опаѓа бројот на деца кои живеат во ризик и деца кои се жртви на кривични дела, покажува анализата на Општинскиот Совет за превенција на детското прест ...
СО 101 ГОДИНА РИСТО НАСКОВ Е НАЈСТАРИОТ ШТИПСКИ АКТИВЕН ГРАДИНАР

СО 101 ГОДИНА РИСТО НАСКОВ Е НАЈСТАРИОТ ШТИПСКИ АКТИВЕН ГРАДИНАР

Браќата Ристо и Симеон Наскови важат за најстари жители на Штип и регионот. Симеон навлегува во 104 година, а Ристо има три помалку. Тоа е највозрасни ...
УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ ПРЕКУ АКЦИЈА НАБАВИЈА ФРИЖИДЕР ЗА СЕМЕЈСТВО СО АУТИСТИЧНО ДЕТЕ

УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ ПРЕКУ АКЦИЈА НАБАВИЈА ФРИЖИДЕР ЗА СЕМЕЈСТВО СО АУТИСТИЧНО ДЕТЕ

Младите волонтери од Општинската организација на Црвениот крст Кавадарци, кои се ученици во Основното училиште „Гоце Делчев“, на социјално загрозено с ...
ГРАЃАНИ ПРОПУШТААТ ТЕРМИН ЗА ВАДЕЊЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ ОТИ МОРА ДА ОДНЕСАТ УВЕРЕНИЕ ОД ГРАД СКОПЈЕ ЗА ИМЕТО НА УЛИЦАТА КОЕ ГО ЧЕКААТ СО ДЕНОВИ

ГРАЃАНИ ПРОПУШТААТ ТЕРМИН ЗА ВАДЕЊЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ ОТИ МОРА ДА ОДНЕСАТ УВЕРЕНИЕ ОД ГРАД СКОПЈЕ ЗА ИМЕТО НА УЛИЦАТА КОЕ ГО ЧЕКААТ СО ДЕНОВИ

Граѓани не можат во закажаниот термин да извадат нов пасош, лична карта или возачка дозвола оти потребно е да приложат уверение од Град Скопје за имет ...
ДРЖАВАТА ГИ ЗАБОРАВИ БОЛНИТЕ СО МЕХАНИЧКА ПОДДРШКА НА СРЦЕ, ПО ТРИ ГОДИНИ ВЕТУВАЊА ТИЕ СÈ УШТЕ ПЛАЌААТ ЗА ЛЕКУВАЊЕ

ДРЖАВАТА ГИ ЗАБОРАВИ БОЛНИТЕ СО МЕХАНИЧКА ПОДДРШКА НА СРЦЕ, ПО ТРИ ГОДИНИ ВЕТУВАЊА ТИЕ СÈ УШТЕ ПЛАЌААТ ЗА ЛЕКУВАЊЕ

Министерството за здравство не ги ослободи пациентите со механичка потпора на срце од партиципација за здравствените услуги. По тригодишните преговори ...
ТЕТОВСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ЈА ПОКАЖАА НАЈНОВАТА ОПРЕМА ЗА ГАСНЕЊЕ ПОЖАР И ИНТЕРВЕНЦИИ ПРИ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕПОГОДИ

ТЕТОВСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ЈА ПОКАЖАА НАЈНОВАТА ОПРЕМА ЗА ГАСНЕЊЕ ПОЖАР И ИНТЕРВЕНЦИИ ПРИ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕПОГОДИ

По повод Денот на пожарникарите, припадниците на територијалната противпожарна единица од Тетово денеска на градскиот плоштад во Тетово одржаа показна ...
ДВЕ ГОДИНИ ВО ВЕЛЕС НЕ СЕ КОРИСТАТ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВЕЛОСИПЕДИ КУПЕНИ СО ПАРИ ОД ЕУ, СЕ ЧЕКА ОДЛУКА НА СОВЕТОТ

ДВЕ ГОДИНИ ВО ВЕЛЕС НЕ СЕ КОРИСТАТ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВЕЛОСИПЕДИ КУПЕНИ СО ПАРИ ОД ЕУ, СЕ ЧЕКА ОДЛУКА НА СОВЕТОТ

Јавното претпријатите „Парк Спорт и Паркинзи“ (ЈППСП) до Советот на Општина Велес поднело план за работа на електричните велосипеди и чека точката да ...
НА ПРВ ПОГЛЕД НЕ ЛИЧИ ДЕКА ЌЕ ТРЕБА ПОСЕРИОЗНА САНАЦИЈА, РЕЧЕ ГАРЕВСКИ НА ПРЕС СО АРСОВСКА НА ЗАТВОРЕНИОТ МОСТ КАЈ „ИСТ ГЕЈТ“ ПО ПОЖАРОТ

НА ПРВ ПОГЛЕД НЕ ЛИЧИ ДЕКА ЌЕ ТРЕБА ПОСЕРИОЗНА САНАЦИЈА, РЕЧЕ ГАРЕВСКИ НА ПРЕС СО АРСОВСКА НА ЗАТВОРЕНИОТ МОСТ КАЈ „ИСТ ГЕЈТ“ ПО ПОЖАРОТ

Професорот Михаил Гаревски денеска на мостот „Беласица“ кој е затворен по пожарот, рече дека на барање од Градот Скопје, Институтот за сеизмички отпор ...
1 2 3 4 5 6 876 40 / 8754 НАПИСИ