Категорија: Македонија

1 2 3 1.645 10 / 16441 НАПИСИ
СИНОТ ГО ПРИДРУЖУВАШЕ ПРЕМИЕРОТ МИЦКОСКИ НА ОФИЦИЈАЛНОТО ПАТУВАЊЕ ВО ВАШИНГТОН, ВМРО-ДПМНЕ ВЕЛИ НЕ БИЛ НА ДРЖАВНА СМЕТКА

СИНОТ ГО ПРИДРУЖУВАШЕ ПРЕМИЕРОТ МИЦКОСКИ НА ОФИЦИЈАЛНОТО ПАТУВАЊЕ ВО ВАШИНГТОН, ВМРО-ДПМНЕ ВЕЛИ НЕ БИЛ НА ДРЖАВНА СМЕТКА

Синот на премиерот Христијан Мицкоски, 18-годишниот Јован Мицкоски, го придружуваше татка си на официјалното патување во САД за Самитот на НАТО во Ваш ...
ВЛАДАТА ПРОГЛАСИ КРИЗНА СОСТОЈБА ОД 30 ДЕНА ПОРАДИ ПОЖАРИТЕ

ВЛАДАТА ПРОГЛАСИ КРИЗНА СОСТОЈБА ОД 30 ДЕНА ПОРАДИ ПОЖАРИТЕ

Владата донесе одлука за кризна состојба поради пожарите во траење од 30 дена, на седницата доцна синоќа. Владат и задолжи Министерството за внатре ...
СКОПЈАНЕЦОТ ИМ ДАЛ АЛКОХОЛ, ЛЕК ЗА ЕПИЛЕПСИЈА, АНТИДЕПРЕСИВ И СЕДАТИВ НА ЧЕТИРИТЕ ДЕЦА И НЕ ИМ ПОМОГНАЛ КОГА СЕ ОНЕСВЕСТИЛЕ, ОБВИНИТЕЛСТВОТО БАРА ПРИТВОР

СКОПЈАНЕЦОТ ИМ ДАЛ АЛКОХОЛ, ЛЕК ЗА ЕПИЛЕПСИЈА, АНТИДЕПРЕСИВ И СЕДАТИВ НА ЧЕТИРИТЕ ДЕЦА И НЕ ИМ ПОМОГНАЛ КОГА СЕ ОНЕСВЕСТИЛЕ, ОБВИНИТЕЛСТВОТО БАРА ПРИТВОР

Четириесетгодишнот Д. Ѓ. од Скопје, во чиј дом беа пронајдени 4 малолетници во бесознание, е осомничен за тешки дела против здравјето на луѓето, бидеј ...
УАПСЕН Е 40-ГОДИШНИОТ СКОПЈАНЕЦ ВО ЧИЈ ДОМ БЕА НАЈДЕНИ 4 ОНЕСВЕСТЕНИ МАЛОЛЕТНИЦИ

УАПСЕН Е 40-ГОДИШНИОТ СКОПЈАНЕЦ ВО ЧИЈ ДОМ БЕА НАЈДЕНИ 4 ОНЕСВЕСТЕНИ МАЛОЛЕТНИЦИ

Уапсен е 40-годишниот Д. Ѓ. од Скопје, во чиј дом вчера беа најдени 4 малолетници во бесознание и со повреди на телото, вели Министерството за внатреш ...
ИЗБЕГНУВАЈТЕ ПЛИВАЊЕ ВО РЕКИ, НЕ ТРГНУВАЈТЕ НА ПАТ БЕЗ „ЗДРАВСТВЕНА ЧАНТА“, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ЗА ЛЕТНИТЕ ПАТУВАЊА

ИЗБЕГНУВАЈТЕ ПЛИВАЊЕ ВО РЕКИ, НЕ ТРГНУВАЈТЕ НА ПАТ БЕЗ „ЗДРАВСТВЕНА ЧАНТА“, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ЗА ЛЕТНИТЕ ПАТУВАЊА

Најмалку еден месец пред да се замине на патување, треба да се проверат препораките за профилактична терапија (на пример, лекови за маларија) и/или ва ...
ВО СВЕСНА СОСТОЈБА СЕ СИТЕ 4 МАЛОЛЕТНИЦИ НАЈДЕНИ ВЧЕРА ВО СТАН ВО СКОПЈЕ, ЗЕМАЛЕ ПСИХОАКТИВНИ СУПСТАНЦИИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ТОКСИКОЛОГИЈА Д-Р ЧИБИШЕВ

ВО СВЕСНА СОСТОЈБА СЕ СИТЕ 4 МАЛОЛЕТНИЦИ НАЈДЕНИ ВЧЕРА ВО СТАН ВО СКОПЈЕ, ЗЕМАЛЕ ПСИХОАКТИВНИ СУПСТАНЦИИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ТОКСИКОЛОГИЈА Д-Р ЧИБИШЕВ

Сите 4 малолетници, кои вчера беа најдени во стан во Скопје во бесознание и со повреди по телото, денеска се свесни, во подобрена здравствена состојба ...
ДВЕ МОМЧИЊА И ДВЕ ДЕВОЈЧИЊА ОД 14 ДО 17 ГОДИНИ НАЈДЕНИ ОНЕСВЕСТЕНИ И ПОВРЕДЕНИ ВО КУЌА ВО СКОПЈЕ, ДВАЈЦА СЕ ВО ПОТЕШКА СОСТОЈБА

ДВЕ МОМЧИЊА И ДВЕ ДЕВОЈЧИЊА ОД 14 ДО 17 ГОДИНИ НАЈДЕНИ ОНЕСВЕСТЕНИ И ПОВРЕДЕНИ ВО КУЌА ВО СКОПЈЕ, ДВАЈЦА СЕ ВО ПОТЕШКА СОСТОЈБА

Две малолетни момчиња и две девојчиња на возраст од 14-17 години, попладнево се пронајдени во куќа во Скопје во безсознание и со повреди на телата. Пр ...
ДИРЕКТОРКАТА НА АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ НАТАША ГАБЕР-ДАМЈАНОВСКА ПОДНЕСЕ НЕОТПОВИКЛИВА ОСТАВКА

ДИРЕКТОРКАТА НА АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ НАТАША ГАБЕР-ДАМЈАНОВСКА ПОДНЕСЕ НЕОТПОВИКЛИВА ОСТАВКА

Директорката на Академијата за судии и јавни обвинители, Наташа Габер-Дамјановска, денеска поднесе неотповиклива оставка до Управниот одбор (УО) на Ак ...
МОЖНО Е ДА СЕ ЗАТВОРАТ ШКОЛИ СО ПО 5-6 УЧЕНИЦИ ОД ЕДНО СЕЛО И ДА ИМ СЕ ПЛАТИ ПРЕВОЗ ДО НАЈБЛИСКОТО ШКОЛО, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЈАНЕВСКА

МОЖНО Е ДА СЕ ЗАТВОРАТ ШКОЛИ СО ПО 5-6 УЧЕНИЦИ ОД ЕДНО СЕЛО И ДА ИМ СЕ ПЛАТИ ПРЕВОЗ ДО НАЈБЛИСКОТО ШКОЛО, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЈАНЕВСКА

Правиме анализа дали да се затворат некои училишта, како на пример, имаме училишта кои се на два километра едно од друго, едното е централно училиште ...
ОТВОРАЊЕТО НА ГРАНИЧНИОТ ПРЕМИН МАРКОВА НОГА Е ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ СО 14 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕУ ЗА СПАС НА ПРЕСПАНСКИОТ РЕГИОН

ОТВОРАЊЕТО НА ГРАНИЧНИОТ ПРЕМИН МАРКОВА НОГА Е ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ СО 14 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕУ ЗА СПАС НА ПРЕСПАНСКИОТ РЕГИОН

Повторно отворање и модернизација на граничниот премин Маркова Нога-Лемос меѓу Македонија и Грција, е меѓу проектите во вредност од 14 милиони евра, к ...
1 2 3 1.645 10 / 16441 НАПИСИ