Категорија: Климатска акција

1 2 3 8 10 / 78 НАПИСИ
АКТИВИСТИ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ФРЛИЈА ЈАГЛЕН ВО ФОНТАНАТА ДИ ТРЕВИ, САНАЦИЈАТА ЌЕ БИДЕ ДОЛГА И СКАПА

АКТИВИСТИ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ФРЛИЈА ЈАГЛЕН ВО ФОНТАНАТА ДИ ТРЕВИ, САНАЦИЈАТА ЌЕ БИДЕ ДОЛГА И СКАПА

Активисти за климатски промени вчера фрлија јаглен и ја потемнија водата во фонтаната Ди треви во Рим. Околу десет активисти од групата „Последната г ...
ПРЕСУШУВААТ ПОВЕЌЕ ОД ПОЛОВИНА ОД ГОЛЕМИТЕ ЕЗЕРА НА СВЕТОТ, ПОКАЖА НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

ПРЕСУШУВААТ ПОВЕЌЕ ОД ПОЛОВИНА ОД ГОЛЕМИТЕ ЕЗЕРА НА СВЕТОТ, ПОКАЖА НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

Повеќе од половина од големите езера и резервоари во светот се намалиле од почетокот на 1990-ите, најмногу поради климатските промени, покажа ново ист ...
ДОДЕКА СЕ ЧЕКА СО ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ЈАБЛАНИЦА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ, ПРОДОЛЖУВА НЕЈЗИНОТО УНИШТУВАЊЕ, ВЕЛАТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

ДОДЕКА СЕ ЧЕКА СО ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ЈАБЛАНИЦА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ, ПРОДОЛЖУВА НЕЈЗИНОТО УНИШТУВАЊЕ, ВЕЛАТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

Нереализираната иницијатива за прогласување на Јабланица за национален парк, стара 15 години, и натаму води кон уништувањето на овој планински појас, ...
ПЕТ МЕСЕЦИ НЕ СE ГОРИ ФАРМАЦЕВТСКИ ОТПАД ВО СКОПСКА „ДРИСЛА“ ОТИ ГРАДСКОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ НЕМА ПАРИ ЗА НОВ ЕКОЛОШКИ СИСТЕМ

ПЕТ МЕСЕЦИ НЕ СE ГОРИ ФАРМАЦЕВТСКИ ОТПАД ВО СКОПСКА „ДРИСЛА“ ОТИ ГРАДСКОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ НЕМА ПАРИ ЗА НОВ ЕКОЛОШКИ СИСТЕМ

Веќе петти месец во депонијата „Дрисла“ во Скопје не се прима и не се согорува фармацевтски отпад оти печката има забрана за работа. Државниот инспект ...
ГОЛЕМ ГЛЕЧЕР НА ГРЕНЛАНД СЕ ТОПИ ПОД ВЛИЈАНИЕ НА ПЛИМАТА И ОСЕКАТА НА ОКЕАНОТ, ОТКРИЈА НАУЧНИЦИТЕ

ГОЛЕМ ГЛЕЧЕР НА ГРЕНЛАНД СЕ ТОПИ ПОД ВЛИЈАНИЕ НА ПЛИМАТА И ОСЕКАТА НА ОКЕАНОТ, ОТКРИЈА НАУЧНИЦИТЕ

Голем глечер во северозападен Гренланд е во интеракција со плимата и осеката на океанот, што резултира со досега незабележано топење и со можно забрза ...
КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ ПАК ФРЛИЈА БОЈА ВРЗ СПОМЕНИКОТ НА УСТАВОТ ВО БЕРЛИН

КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ ПАК ФРЛИЈА БОЈА ВРЗ СПОМЕНИКОТ НА УСТАВОТ ВО БЕРЛИН

Климатските активисти денеска уште еднаш вандализираа споменик во Берлин посветен на германскиот Устав, со мачкање леплива течност врз неговите стакле ...
ЗГРАДИ НА СЕКОЈ ЧЕКОР, А ЗЕЛЕНИЛО ВО СКОПЈЕ НЕ СЕ САДИ, СО ПРОЕКТ ПОДДРЖАН ОД ШВЕДСКА ЌЕ СЕ БАРА ПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА УРБАНО ЗЕЛЕНИЛО

ЗГРАДИ НА СЕКОЈ ЧЕКОР, А ЗЕЛЕНИЛО ВО СКОПЈЕ НЕ СЕ САДИ, СО ПРОЕКТ ПОДДРЖАН ОД ШВЕДСКА ЌЕ СЕ БАРА ПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА УРБАНО ЗЕЛЕНИЛО

Во Скопје згради се градат на секој чекор, но никој не го почитува Законот за урбано зеленило, велат од Здружението за еколошко одржлив развој „Зелен ...
ЛАНИ ВО ЕВРОПА ОТСТРАНЕТ РЕКОРДЕН БРОЈ БАРИЕРИ ОД РЕКИТЕ ЗА ДА СЕ ПОМОГНЕ НИВНА ОБНОВА

ЛАНИ ВО ЕВРОПА ОТСТРАНЕТ РЕКОРДЕН БРОЈ БАРИЕРИ ОД РЕКИТЕ ЗА ДА СЕ ПОМОГНЕ НИВНА ОБНОВА

Рекордни 325 бариери се отстранети од реките низ Европа во текот на минатата година, што овозможува тие да течат послободно, а преселните риби да стиг ...
ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ПРВПАТ СЕ ПРАВИ ПОПИС НА ПЕШТЕРИТЕ СО ПРОЕКТОТ ЗА ЗАШТИТА НА ГАЛИЧИЦА

ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ПРВПАТ СЕ ПРАВИ ПОПИС НА ПЕШТЕРИТЕ СО ПРОЕКТОТ ЗА ЗАШТИТА НА ГАЛИЧИЦА

Во тек се научни истражувања во пештерите во Националниот парк Галичица, во рамките на проектот „Заштита на пештерските екосистеми и загрозените расти ...
ЗАКОНИТЕ ЗА ШУМИТЕ И МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ НЕ СМЕАТ ДА СЕ МЕНУВААТ ВО СКРАТЕНА ПОСТАПКА ЗАРАДИ ИЗГРАДБАTA НА КОРИДОРОТ 8, РЕАГИРА КОАЛИЦИЈАТА ЗА КЛИМА

ЗАКОНИТЕ ЗА ШУМИТЕ И МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ НЕ СМЕАТ ДА СЕ МЕНУВААТ ВО СКРАТЕНА ПОСТАПКА ЗАРАДИ ИЗГРАДБАTA НА КОРИДОРОТ 8, РЕАГИРА КОАЛИЦИЈАТА ЗА КЛИМА

Менување на Законот за шумите и Законот за минерални суровини во скратена постапка е штетно за заштитата на животната средина, вели Коалицијата за кли ...
1 2 3 8 10 / 78 НАПИСИ