Категорија: Сакам зелено

1 2 3 57 10 / 563 НАПИСИ
ЕРАТА НА СКИЈАЧКИ ЦЕНТРИ СО ОБИЛЕН СНЕГ Е ГОТОВА ПОРАДИ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

ЕРАТА НА СКИЈАЧКИ ЦЕНТРИ СО ОБИЛЕН СНЕГ Е ГОТОВА ПОРАДИ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

Скијање и сноубординг на планини прекриени со снег наскоро би можеле да бидат само убаво сеќавање откако едно ново истражување покажа дека ерата на ск ...
КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ РЕАЛНОСТ И ВО МАКЕДОНИЈА, НО НАУЧНИЦИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ИМА УШТЕ НАДЕЖ ЗА СВЕТОТ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ РЕАЛНОСТ И ВО МАКЕДОНИЈА, НО НАУЧНИЦИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ИМА УШТЕ НАДЕЖ ЗА СВЕТОТ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Климатските промени е она за што најмногу се зборува во последните години. Научниците советуваат што треба да се прави за да се сопрат или ублажат, по ...
ВО ВЕВЧАНИ ОТВОРЕНА ТРАЈНА ПОСТАВКА ЗА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА НА ВЕВЧАНСКИТЕ ИЗВОРИ И ЈАБЛАНИЦА, КОЈА ЌЕ БИДЕ И ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР

ВО ВЕВЧАНИ ОТВОРЕНА ТРАЈНА ПОСТАВКА ЗА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА НА ВЕВЧАНСКИТЕ ИЗВОРИ И ЈАБЛАНИЦА, КОЈА ЌЕ БИДЕ И ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР

Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“ во соработка со Општина Вевчани ја отвори трајната поставка за природата наслов ...
ЗИМСКИТЕ БУРИ ГО ОДНЕСОА ПЕСОКОТ ОД ПЛАЖИТЕ НА ПОПУЛАРНИ ГЕРМАНСКИ ОДМОРАЛИШТА НА СЕВЕРНОТО МОРЕ

ЗИМСКИТЕ БУРИ ГО ОДНЕСОА ПЕСОКОТ ОД ПЛАЖИТЕ НА ПОПУЛАРНИ ГЕРМАНСКИ ОДМОРАЛИШТА НА СЕВЕРНОТО МОРЕ

Популарните германски одморалишта на брегот на Северното Море влегуваат во новата сезона со сериозен проблем: немаат доволно песок на плажите. Жестока ...
СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ДЕМИРКАПИСКАТА КЛИСУРА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ

СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ДЕМИРКАПИСКАТА КЛИСУРА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ

Следниот месец започнува постапката за повторно прогласување на Демиркаписката Клисура за заштитено подрачје, објави Центарот за истражување и информи ...
СЕ ПРАЗНАТ БРАНИТЕ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА, НАЈЛОШО Е ВО МАНТОВО, НАЈДОБРО НА БЕРОВСКОТО ЕЗЕРО

СЕ ПРАЗНАТ БРАНИТЕ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА, НАЈЛОШО Е ВО МАНТОВО, НАЈДОБРО НА БЕРОВСКОТО ЕЗЕРО

Источна Македонија цела година се соочува со крајно неповолни климатски промени кои ја прават катастрофална хидролошката состојба на голем број акумул ...
ВО СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО ДОТЕКУВА ПОМАЛКУ ВОДА, А ПОВЕЌЕ СЕ ИСПОРАЧУВА ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕНИТЕ ПРОСЕЧНИ ТЕМПЕРАТУРИ

ВО СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО ДОТЕКУВА ПОМАЛКУ ВОДА, А ПОВЕЌЕ СЕ ИСПОРАЧУВА ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕНИТЕ ПРОСЕЧНИ ТЕМПЕРАТУРИ

Се намалува просечниот воден доток во хидроакумулацијата „Стрежево“ од каде Битола, РЕК и другата индустрија и земјоделството се снабдуваат со вода. Н ...
ЧЛЕНКИТЕ НА ЕУ ЌЕ СЕ КАРААТ ЗА ВОДА, ПРЕДУПРЕДУВА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА

ЧЛЕНКИТЕ НА ЕУ ЌЕ СЕ КАРААТ ЗА ВОДА, ПРЕДУПРЕДУВА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА

Недостигот на вода ризикува да предизвика конфликт помеѓу земјите од Европската Унија, кои се неподготвени за глобалното затоплување, на што Европскат ...
ВО СЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ ЌЕ ИМА СЕРИОЗНА КРИЗА ЗА ХРАНА И ПОВИСОКИ ЦЕНИ ПОРАДИ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, ВЕЛИ ЗЕМЈОДЕЛЕЦОТ ЗА ОРГАНСКА ХРАНА АКИН СЕЗЕР

ВО СЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ ЌЕ ИМА СЕРИОЗНА КРИЗА ЗА ХРАНА И ПОВИСОКИ ЦЕНИ ПОРАДИ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, ВЕЛИ ЗЕМЈОДЕЛЕЦОТ ЗА ОРГАНСКА ХРАНА АКИН СЕЗЕР

Нерамнотежата на врнежите, намалувањето на површините покриени со сезонска снежна покривка, намалувањето на квалитетот на почвата и сушата доведуваат ...
КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ ФРЛИЈА БОЈА ВРЗ ФАСАДАТА НА ГЕРМАНСКАТА ВЛАДА

КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ ФРЛИЈА БОЈА ВРЗ ФАСАДАТА НА ГЕРМАНСКАТА ВЛАДА

Членовите на групата за климатски активизам „Последната генерација“ утрово истурија портокалова боја на фасадата на германската Влада. На фотографијат ...
1 2 3 57 10 / 563 НАПИСИ