Категорија: Сакам зелено

1 2 3 4 52 20 / 520 НАПИСИ
ГРЦИЈА ЌЕ ЛАНСИРА ДРОНОВИ И ЌЕ ПОСТАВИ ШУМСКИ СЕНЗОРИ ЗАРАДИ ПОЕФИКАСНА БОРБА ПРОТИВ ПОЖАРИТЕ

ГРЦИЈА ЌЕ ЛАНСИРА ДРОНОВИ И ЌЕ ПОСТАВИ ШУМСКИ СЕНЗОРИ ЗАРАДИ ПОЕФИКАСНА БОРБА ПРОТИВ ПОЖАРИТЕ

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис изјави дека ќе лансираат дронови и ќе постават шумски сензори за температура за да се подобри превентивното гаснење ...
ИСТОРИСКА ПОБЕДА НА МЛАДИТЕ ЕКОЛОГИСТИ ОД МОНТАНА, СУДОТ ПРЕСУДИ ДЕКА ДРЖАВАТА ИМ ГО КРШИ УСТАВНОТО ПРАВО НА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА

ИСТОРИСКА ПОБЕДА НА МЛАДИТЕ ЕКОЛОГИСТИ ОД МОНТАНА, СУДОТ ПРЕСУДИ ДЕКА ДРЖАВАТА ИМ ГО КРШИ УСТАВНОТО ПРАВО НА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Младите еколошки активисти од американската сојузна држава Монтана постигнаа она што експертите го опишаа како револуционерна правна победа, откако су ...
ЕВРОПСКИТЕ БЕЗБЕДНОСНИ СЛУЖБИ ГИ СЛЕДАТ И ГИ ПРИСЛУШУВААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ КАКО ДА СЕ ЕКСТРЕМИСТИ

ЕВРОПСКИТЕ БЕЗБЕДНОСНИ СЛУЖБИ ГИ СЛЕДАТ И ГИ ПРИСЛУШУВААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ КАКО ДА СЕ ЕКСТРЕМИСТИ

Блокадите на патиштата на главните автопати во Британија предизвикаа сообраќаен хаос, протестите на нафтените инсталации во Германија го прекинаа снаб ...
МОЛИКАТА НЕ Ѝ ДАВА НА БОРОВИНКАТА ДА РАСТЕ НА ПЕЛИСТЕР, ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ Ѝ ГО СТЕСНУВА ПРОСТОРОТ

МОЛИКАТА НЕ Ѝ ДАВА НА БОРОВИНКАТА ДА РАСТЕ НА ПЕЛИСТЕР, ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ Ѝ ГО СТЕСНУВА ПРОСТОРОТ

И родот на боровинката, најсобираната бобинка на Пелистер, годинава е намален поради интензивните врнежи дожд во мај, јуни и почетокот на јули кога ра ...
ОТРОВНА РИБА Е МЕЃУ НОВИТЕ ВИДОВИ ШТО СЕ ПОЈАВИЈА ВО ЈАДРАНОТ ПОРАДИ ЗАТОПЛУВАЊЕТО ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

ОТРОВНА РИБА Е МЕЃУ НОВИТЕ ВИДОВИ ШТО СЕ ПОЈАВИЈА ВО ЈАДРАНОТ ПОРАДИ ЗАТОПЛУВАЊЕТО ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Во текот на 2022 и 2023 година, за првпат се забележани нови видови на риби во Јадранското и во Средоземното Море, а една од нив, е таканаречената риб ...
КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ГО ДОНЕСОА ВО ЗЕМЈАВА ТИГРЕСТИОТ КОМАРЕЦ КОЈ Е АГРЕСИВЕН И АКТИВЕН 24 ЧАСА, ТРЕБА ПРСКАЊЕ ОД ЗЕМЈА, А НЕ АВИОНСКИ

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ГО ДОНЕСОА ВО ЗЕМЈАВА ТИГРЕСТИОТ КОМАРЕЦ КОЈ Е АГРЕСИВЕН И АКТИВЕН 24 ЧАСА, ТРЕБА ПРСКАЊЕ ОД ЗЕМЈА, А НЕ АВИОНСКИ

Климатските промени го донесоа во земјава азискиот тигрест комарец. Станува збор за инвазивен вид, со агресивни убоди и причинител на тропски и суптро ...
ТРОШИМЕ ДВОЈНО ПОВЕЌЕ СТРУЈА ОД ЗЕМЈИТЕ ВО ЕУ ОТИ ЗГРАДИТЕ НЕ СЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ

ТРОШИМЕ ДВОЈНО ПОВЕЌЕ СТРУЈА ОД ЗЕМЈИТЕ ВО ЕУ ОТИ ЗГРАДИТЕ НЕ СЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ

Во земјава се троши двојно повеќе струја за разлика од европските земји оти нема енергетски ефикасни објекти. И покрај тоа што согласно Законот за ене ...
НЕКОИ ВИДОВИ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО СЕ НА РАБ НА ИСЧЕЗНУВАЊЕ, ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ ПОТЕШКО ГИ ПОГОДУВА СЛАТКОВОДНИТЕ ЕКОСИСТЕМИ

НЕКОИ ВИДОВИ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО СЕ НА РАБ НА ИСЧЕЗНУВАЊЕ, ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ ПОТЕШКО ГИ ПОГОДУВА СЛАТКОВОДНИТЕ ЕКОСИСТЕМИ

Во последните 30 години под влијание на природните услови и човековите активности се јавуваат промени во климата во светот, па и кај нас. Според хидро ...
ЖЕНЕВА ПОСТАВУВА ФРИЖИДЕРИ ЗА БЕСПЛАТНИ ПРОДУКТИ КОИ БРЗО СЕ РАСИПУВААТ, СО ЦЕЛ ДА СЕ НАМАЛИ ОТПАДОТ НА ХРАНА

ЖЕНЕВА ПОСТАВУВА ФРИЖИДЕРИ ЗА БЕСПЛАТНИ ПРОДУКТИ КОИ БРЗО СЕ РАСИПУВААТ, СО ЦЕЛ ДА СЕ НАМАЛИ ОТПАДОТ НА ХРАНА

Непрофитна организација од Женева поставува јавни фрижидери со слободен пристап, кои може да ги користат рестораните и домаќинките, каде се остава хра ...
ДОЖДОТ ГО ЈАДЕ ЛЕБНОТО ЗРНО ВО ПЕЛАГОНИЈА И РОДОТ Е ПОД ПРОСЕКОТ, ЛЕБОТ Е ПОСКАП ОТИ МОРА ДА СЕ УВЕЗУВА ЖИТО И БРАШНО

ДОЖДОТ ГО ЈАДЕ ЛЕБНОТО ЗРНО ВО ПЕЛАГОНИЈА И РОДОТ Е ПОД ПРОСЕКОТ, ЛЕБОТ Е ПОСКАП ОТИ МОРА ДА СЕ УВЕЗУВА ЖИТО И БРАШНО

Климатските промени го десеткуваа лебното зрно во најголемата житница во земјава Пелагонија. Ако до лани жетварите се мачеа со сушите, годинава обилни ...
1 2 3 4 52 20 / 520 НАПИСИ