Категорија: Сакам зелено

1 2 3 4 5 31 30 / 307 НАПИСИ
КАВАДАРЧАНИ СО ПРОТЕСТ ЌЕ ГО БРАНАТ ПАРКОТ ОД УРБАНИСТИЧКАТА МАФИЈА

КАВАДАРЧАНИ СО ПРОТЕСТ ЌЕ ГО БРАНАТ ПАРКОТ ОД УРБАНИСТИЧКАТА МАФИЈА

Граѓански собир против урбанистичката мафија и за подигање на екосвеста е закажан за утре во 17 часот во Кавадарци, а организатор е Иницијативата за с ...
ЕКОАКТИВИСТИТЕ БАРААТ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАНЧЕВ ДА ГО СПАСИ ГРАДСКИОТ ПАРК ВО КАВАДАРЦИ ОД УРБАНАТА МАФИЈА

ЕКОАКТИВИСТИТЕ БАРААТ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАНЧЕВ ДА ГО СПАСИ ГРАДСКИОТ ПАРК ВО КАВАДАРЦИ ОД УРБАНАТА МАФИЈА

Екоактивисти од Кавадарци поведоа иницијатива за спас на Градскиот парк, еден од најубавите во Македонија, во кој се предвидени градби. „Како може ...
ГРАЃАНСКИОТ АКТИВИЗАМ ПОБЕДИ, ВАЛАНДОВЧАНИ ЗАДОВОЛНИ ШТО ВЛАДАТА ГО РАСКИНА ДОГОВОРОТ ЗА КАЗАНДОЛ

ГРАЃАНСКИОТ АКТИВИЗАМ ПОБЕДИ, ВАЛАНДОВЧАНИ ЗАДОВОЛНИ ШТО ВЛАДАТА ГО РАСКИНА ДОГОВОРОТ ЗА КАЗАНДОЛ

  Валандовчани се задоволни што Владата го слушна нивниот глас и го раскина договорот за концесија за експлоатација на бакар од локалитетот Ка ...
УЧИЛИШТА И ГРАДИНКИ ВО РЕОНИТЕ СО АЛАРМАНТНО ЗАГАДУВАЊЕ ВО БИТОЛА

УЧИЛИШТА И ГРАДИНКИ ВО РЕОНИТЕ СО АЛАРМАНТНО ЗАГАДУВАЊЕ ВО БИТОЛА

Околината на основното училиште „Даме Груев“ и градинката „Пролет“ во Битола, каде преку ден престојуваат неколку стотици деца, се меѓу регионите со а ...
ЖИТЕЛИТЕ НАПРАВИЛЕ ДЕПОНИЈА ПРЕД СТРЕЖЕВСКО ЕЗЕРО ИАКО ИМА ЗНАК „ЕКОЛОШКИ ЗАШТИТЕНА ЗОНА“

ЖИТЕЛИТЕ НАПРАВИЛЕ ДЕПОНИЈА ПРЕД СТРЕЖЕВСКО ЕЗЕРО ИАКО ИМА ЗНАК „ЕКОЛОШКИ ЗАШТИТЕНА ЗОНА“

Иако на таблата јасно пишува „Еколошки заштитена средина“, сепак е фрлено куп комунален отпад во непосредна близина на реката Црна пред вливот во Стре ...
ЕКОЛОШКИТЕ ИНСПЕКТОРИ СО ДРОНОВИ ЌЕ ГИ БАРААТ ЗАГАДУВАЧИТЕ

ЕКОЛОШКИТЕ ИНСПЕКТОРИ СО ДРОНОВИ ЌЕ ГИ БАРААТ ЗАГАДУВАЧИТЕ

Државниот инспекторат за животна средина изнајмил дронови, кои еколошките инспектори ќе ги користат при теренските контроли. Мирослав Богдановски, ...
СО ПОШУМУВАЊЕ ДА СЕ ВРАТИ ИЗГОРЕНОТО БЕЛОДРОБНО КРИЛО НА БИТОЛА, БАРААТ ЕКО АКТИВИСТИТЕ

СО ПОШУМУВАЊЕ ДА СЕ ВРАТИ ИЗГОРЕНОТО БЕЛОДРОБНО КРИЛО НА БИТОЛА, БАРААТ ЕКО АКТИВИСТИТЕ

На Битола да ѝ се врати едното белодробно крило кое го изгуби за време на пожарите пред десет години, предлага регионалното географско друштво „Геосф ...
ЕКСПРЕСНО ИСЧИСТЕНА ДИВАТА ДЕПОНИЈА СО ПЕЛЕНИ КРАЈ СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО

ЕКСПРЕСНО ИСЧИСТЕНА ДИВАТА ДЕПОНИЈА СО ПЕЛЕНИ КРАЈ СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО

Експресно беше исчистена дивата депонија од употребени пелени и расфрлани во близина на Стрежевското Езеро, од каде Битола црпи вода за пиење. Откако ...
КУПИШТА ПЕЛЕНИ ИСФРЛЕНИ БЛИЗУ СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО ОД КАДЕ БИТОЛА СЕ СНАБДУВА СО ВОДА

КУПИШТА ПЕЛЕНИ ИСФРЛЕНИ БЛИЗУ СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО ОД КАДЕ БИТОЛА СЕ СНАБДУВА СО ВОДА

Спортски риболовци од Битола реагираат дека во близина на акумулацијата „Стрежево“, од каде градот се снабдува во вода, е фрлен отпад со купишта искор ...
ЕДНА НЕДЕЛА НЕ СЕ МЕРАТ ВРЕДНОСТИТЕ НА ПМ10 ЧЕСТИЧКИТЕ ВО ВЕЛЕС,  ПОДАТОЦИТЕ ЗА ВОЗДУХОТ СЕ НЕТОЧНИ

ЕДНА НЕДЕЛА НЕ СЕ МЕРАТ ВРЕДНОСТИТЕ НА ПМ10 ЧЕСТИЧКИТЕ ВО ВЕЛЕС, ПОДАТОЦИТЕ ЗА ВОЗДУХОТ СЕ НЕТОЧНИ

Повторно вон функција е мерната станица во Велес. Локалната  власт предупредува не верувајте на податоците дека воздухот во градот е чист и незагаден. ...
1 2 3 4 5 31 30 / 307 НАПИСИ