Категорија: Дописна мрежа

1 2 3 4 5 1.003 30 / 10026 НАПИСИ
СЕ ОБЕСИ ЗАТВОРЕНИК ВО ПРИТВОРСКОТО ОДДЕЛЕНИЕ НА ЗАТВОРОТ К`ШАЊЕ, ВТОР ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ

СЕ ОБЕСИ ЗАТВОРЕНИК ВО ПРИТВОРСКОТО ОДДЕЛЕНИЕ НА ЗАТВОРОТ К`ШАЊЕ, ВТОР ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ

Во притворското одделение на Казнено поправната установа Куманово - затвор Кшање ноќеска се обесило лице осудено на доживотен затвор. Станува збор за ...
ГОГО ПОПОВ Е ЧОВЕКОТ КОЈ ГИ ПОСТАВИ ТЕМЕЛИТЕ НА МАКЕДОНСКОТО ПЛАНИНАРСТВО И СКИЈАЊЕ, ГИ НАПРАВИ ПРВИТЕ АВИОНСКИ СНИМКИ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПЛАНИНИ И ПРВАТА КОЛОР ФОТОГРАФИЈА НА МАКЕДОНСКА ИКОНА

ГОГО ПОПОВ Е ЧОВЕКОТ КОЈ ГИ ПОСТАВИ ТЕМЕЛИТЕ НА МАКЕДОНСКОТО ПЛАНИНАРСТВО И СКИЈАЊЕ, ГИ НАПРАВИ ПРВИТЕ АВИОНСКИ СНИМКИ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПЛАНИНИ И ПРВАТА КОЛОР ФОТОГРАФИЈА НА МАКЕДОНСКА ИКОНА

Ѓорѓи Гого Попов – Стариот, е личност за која малку се знае во пошироките кругови, но е многу позната меѓу планинарите и скијачите и кој со својата ра ...
ЛЕГАЛНИ СЕ БРОЈНИТЕ ГРАДБИ ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ, УТВРДИ ГРАДЕЖНАТА ИНСПЕКЦИЈА

ЛЕГАЛНИ СЕ БРОЈНИТЕ ГРАДБИ ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ, УТВРДИ ГРАДЕЖНАТА ИНСПЕКЦИЈА

Сè што се гради во околината на Езерото Младост е со градежна дозвола, нема дивоградби, кажа градоначалникот на Велес Марко Колев, по бројните реакции ...
ОПШТИНА ЖЕЛИНО ЈА ДОБИ ПРВАТА ПРОТИВПОЖАРНА ЕДИНИЦА

ОПШТИНА ЖЕЛИНО ЈА ДОБИ ПРВАТА ПРОТИВПОЖАРНА ЕДИНИЦА

Општина Желино ја доби првата противпожарна единица. Во соработка со Општина Тетово, тетовските пожарникари од денес ќе бидат присутни и во Општина Же ...
ШТИП ДОБИ НОВ ПОЛУЗАТВОРЕН ПАЗАР СО 50 ТЕЗГИ И ПАРКИНГ ПРОСТОР

ШТИП ДОБИ НОВ ПОЛУЗАТВОРЕН ПАЗАР СО 50 ТЕЗГИ И ПАРКИНГ ПРОСТОР

Од денеска, Штип има нов полузатворен пазар, кој се простира на 1.200 квадратни метри како продолжение на веќе постојниот пазар, кој е со исти површин ...
ПАТОТ ЗА ПЕЛИСТЕР МЕЃУ ТРНОВО И МАГАРЕВО ОСТАНА УНИШТЕН, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ НЕ ГО САНИРА ПО РАБОТИТЕ НА КОЛЕКТОРОТ

ПАТОТ ЗА ПЕЛИСТЕР МЕЃУ ТРНОВО И МАГАРЕВО ОСТАНА УНИШТЕН, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ НЕ ГО САНИРА ПО РАБОТИТЕ НА КОЛЕКТОРОТ

Пред почетокот на туристичка сезона, во лоша состојба е оставен патот меѓу потпелистерските села Трново и Магарево, кој е составен дел од патот што во ...
СО 1,13 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ ПРОДОЛЖИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СПОРТСКАТА САЛА ВО КУМАНОВО, ЌЕ СЕ ПОСТАВИ И СЕМАФОР ОД 170.000 ЕВРА

СО 1,13 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ ПРОДОЛЖИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СПОРТСКАТА САЛА ВО КУМАНОВО, ЌЕ СЕ ПОСТАВИ И СЕМАФОР ОД 170.000 ЕВРА

Во спортската сала Куманово ќе се постави висечки, мултифункционален семафор, како во салите каде се играат големите светски кошаркарски натпревари, а ...
ИМАЛО И УШТЕ ЕДЕН ПОЖАР КОЈ ДОАЃАЛ ОД АВТОПАТОТ ВЕЛЕС-СКОПЈЕ, СВЕДОЧЕА ПОЖАРНИКАРИТЕ ВО ЧЕТВРТАТА ГОДИНА ОД СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ 

ИМАЛО И УШТЕ ЕДЕН ПОЖАР КОЈ ДОАЃАЛ ОД АВТОПАТОТ ВЕЛЕС-СКОПЈЕ, СВЕДОЧЕА ПОЖАРНИКАРИТЕ ВО ЧЕТВРТАТА ГОДИНА ОД СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ 

Сведочењето на пожарникарот Тони Цветков внесе нов момент во случајот со пожарот на Езерто Младост, кој се случи пред пет години. Цветков денеска, на ...
НЕМА ДА ПОСКАПИ СМЕСТУВАЊЕТО ВО ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА ВО БИТОЛА, ИЛИЕВСКА ПРЕДЛОЖИ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ ОД ОПШТИНАТА

НЕМА ДА ПОСКАПИ СМЕСТУВАЊЕТО ВО ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА ВО БИТОЛА, ИЛИЕВСКА ПРЕДЛОЖИ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ ОД ОПШТИНАТА

Сместувањето и услугите во Домот за стари лица „Сју Рајдер“ во Битола“ нема да поскапат за 65 проценти, како што побара управата. Зголемување на ценат ...
ОДЛОЖЕНО СУДЕЊЕТО ПРОТИВ МЕРКО, НА СУДОТ И ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИМ ТРЕБАЛО ВРЕМЕ ДА ГИ РАЗГЛЕДААТ НОВИТЕ ДОКАЗИ НА ОДБРАНАТА

ОДЛОЖЕНО СУДЕЊЕТО ПРОТИВ МЕРКО, НА СУДОТ И ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИМ ТРЕБАЛО ВРЕМЕ ДА ГИ РАЗГЛЕДААТ НОВИТЕ ДОКАЗИ НА ОДБРАНАТА

Во Основниот суд во Струга денеска повторно беше одложена главната расправа за судскиот процес против струшкиот градоначалник Рамиз Мерко, за набавкат ...
1 2 3 4 5 1.003 30 / 10026 НАПИСИ