Категорија: Нераскажани приказни

1 2 3 4 5 40 30 / 394 НАПИСИ
ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ДРЖАВНА КОМИСИЈА ГО ИЗБРКАЛА ОД РАБОТА ЗАШТО НЕ РЕШИЛ ПРЕДМЕТ КАКО ШТО МУ НАРЕДИЛА, А КОГА СУДОТ ГО ВРАТИЛ НА РАБОТА ГО СИМНАЛА ТРИ РАНГА ПОДОЛУ И НЕ МУ ДАВАЛА ОДМОР

ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ДРЖАВНА КОМИСИЈА ГО ИЗБРКАЛА ОД РАБОТА ЗАШТО НЕ РЕШИЛ ПРЕДМЕТ КАКО ШТО МУ НАРЕДИЛА, А КОГА СУДОТ ГО ВРАТИЛ НА РАБОТА ГО СИМНАЛА ТРИ РАНГА ПОДОЛУ И НЕ МУ ДАВАЛА ОДМОР

Претседателка на Државната комисија за одлучување во управна постапка и во постапка од работен однос во втор степен, која треба да ги штити граѓаните ...
НЕЕВИДЕНТИРАНИТЕ ЛИЦА КОНЕЧНО ДОБИЈА ИЗВОД НА РОДЕНИ, ЗА ДЕЦАТА РАДОСТ, ЗА ВОЗРАСНИТЕ ВОЗБУДА И СОЛЗИ

НЕЕВИДЕНТИРАНИТЕ ЛИЦА КОНЕЧНО ДОБИЈА ИЗВОД НА РОДЕНИ, ЗА ДЕЦАТА РАДОСТ, ЗА ВОЗРАСНИТЕ ВОЗБУДА И СОЛЗИ

На емотивен настан во Управата за водење матични книги, денеска деца и возрасни граѓани од ромска припадност кои не постоеја никаде во системот, за пр ...
СТОТИЦИ ИСЕЛЕНИЦИ ВО ИТАЛИЈА НЕ МОЖАТ ДА СИ ОСТВАРАТ ПРАВО НА ПЕНЗИЈА ОТИ ДВАТА ПЕНЗИСКИ ФОНДА РАБОТАТ ПО ДОГОВОР СО ЈУГОСЛАВИЈА ОД 1957 ГОДИНА

СТОТИЦИ ИСЕЛЕНИЦИ ВО ИТАЛИЈА НЕ МОЖАТ ДА СИ ОСТВАРАТ ПРАВО НА ПЕНЗИЈА ОТИ ДВАТА ПЕНЗИСКИ ФОНДА РАБОТАТ ПО ДОГОВОР СО ЈУГОСЛАВИЈА ОД 1957 ГОДИНА

Голема популација која отишла на печалба во Италија пред 30 и повеќе години и сега исполнува услов за пензија, не може да си го оствари правото, зашто ...
ГРАДОНАЧАЛНИК ПРЕСКОКНАЛ 10 ВРАБОТЕНИ ВО ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТАТА ЗАШТО НЕ БИЛЕ ЧЛЕНОВИ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ, СЕГА ТРЕБА ДА ИМ ЈА ПЛАТИ РАЗЛИКАТА ЗА ОСУМ МЕСЕЦИ

ГРАДОНАЧАЛНИК ПРЕСКОКНАЛ 10 ВРАБОТЕНИ ВО ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТАТА ЗАШТО НЕ БИЛЕ ЧЛЕНОВИ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ, СЕГА ТРЕБА ДА ИМ ЈА ПЛАТИ РАЗЛИКАТА ЗА ОСУМ МЕСЕЦИ

На барање на Синдикатот на работниците од управата, правосилните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ)  во општина во Македонија, Општината и градон ...
НАСТАВНИЧКА МАЛТРЕТИРАЛА НАГЛУВ И УЧЕНИК СО ДИСЛЕКСИЈА, НАСИЛСТВАТА ГИ РЕШАВААТ ШКОЛСКИТЕ СТРУЧНИ СЛУЖБИ ВО КОИ РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА НЕМААТ ДОВЕРБА

НАСТАВНИЧКА МАЛТРЕТИРАЛА НАГЛУВ И УЧЕНИК СО ДИСЛЕКСИЈА, НАСИЛСТВАТА ГИ РЕШАВААТ ШКОЛСКИТЕ СТРУЧНИ СЛУЖБИ ВО КОИ РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА НЕМААТ ДОВЕРБА

Државниот просветен инспекторат не води посебна статистика за пријави на насилство од наставник врз ученик во училиштата, туку секој случај ...
МИ РЕКОА „АЈ ПООДИ МАЛКУ“ И ПАК МЕ ОДБИЈА ЗА ПОМОШ ЗА ТУЃА НЕГА, ВЕЛИ СКОПЈАНЕЦОТ ВАСЕ СТОЈАНОВСКИ, КОЈ ИМА ПОКУСА НОГА ЗА 10 САНТИМЕТРИ, НЕМА КОЛК И ИМА МНОГУ СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ

МИ РЕКОА „АЈ ПООДИ МАЛКУ“ И ПАК МЕ ОДБИЈА ЗА ПОМОШ ЗА ТУЃА НЕГА, ВЕЛИ СКОПЈАНЕЦОТ ВАСЕ СТОЈАНОВСКИ, КОЈ ИМА ПОКУСА НОГА ЗА 10 САНТИМЕТРИ, НЕМА КОЛК И ИМА МНОГУ СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ

Тешко се остваруваат правата на граѓаните за добивање туѓа нега, особено ако едвај се движат како скопјанецот Васе Стојановски, а притоа живеат сами и ...
НЕВИДЛИВИТЕ ЛУЃЕ ЗА СИСТЕМОТ КОНЕЧНО ДОБИВААТ ИЗВОДИ НА РОДЕНИ, ДИРЕКТОРОТ НА УПРАВАТА ЗА МАТИЧНИ КНИГИ СУЛЕЈМАНИ ВЕЛИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА МОРА СИТЕ ДА БИДАТ ВПИШАНИ

НЕВИДЛИВИТЕ ЛУЃЕ ЗА СИСТЕМОТ КОНЕЧНО ДОБИВААТ ИЗВОДИ НА РОДЕНИ, ДИРЕКТОРОТ НА УПРАВАТА ЗА МАТИЧНИ КНИГИ СУЛЕЈМАНИ ВЕЛИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА МОРА СИТЕ ДА БИДАТ ВПИШАНИ

Тргна работата со запишување на лицата без извод на родени и без никакви лични документи, кои се главно припадници на ромскиот народ, а Управата за во ...
ВО СЕДМИ МЕСЕЦ ОД БРЕМЕНОСТА Ѝ КАЖАЛЕ ДЕКА ЌЕ ЈА БРКААТ ОД РАБОТА, НА БЕБЕТО НЕ МУ ДАЛЕ ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ, А НА НЕЈЗИНОТО МЕСТО ГО ПОСТАВИЛЕ КОЛЕГАТА ШТО СЕКСУАЛНО ЈА ВОЗНЕМИРУВАЛ

ВО СЕДМИ МЕСЕЦ ОД БРЕМЕНОСТА Ѝ КАЖАЛЕ ДЕКА ЌЕ ЈА БРКААТ ОД РАБОТА, НА БЕБЕТО НЕ МУ ДАЛЕ ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ, А НА НЕЈЗИНОТО МЕСТО ГО ПОСТАВИЛЕ КОЛЕГАТА ШТО СЕКСУАЛНО ЈА ВОЗНЕМИРУВАЛ

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврдила потежок облик на дискриминација или т.н. интерсекциска дискриминација, како и вик ...
ЗА ШЕФ НА ПРЕМИНОТ БЛАЦЕ МВР ПОСТАВИЛО РЕНДГЕНОЛОГ, ИЗВИСИЛ ИСКУСЕН ПОЛИЦАЕЦ ЗАШТО ВОДИ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ

ЗА ШЕФ НА ПРЕМИНОТ БЛАЦЕ МВР ПОСТАВИЛО РЕНДГЕНОЛОГ, ИЗВИСИЛ ИСКУСЕН ПОЛИЦАЕЦ ЗАШТО ВОДИ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ

Полицаец со високо образование кој е заменик – генерален секретар на Независниот синдикат на полицијата, ги пријавил директорот на Бирото за јавна без ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ТРГНА ВО МАСОВНА КОНТРОЛА НА ФИНАНСИСКИТЕ ДРУШТВА ЗА БРЗИ КРЕДИТИ КОИ ОДОБРУВАА НА ТУЃО ИМЕ ПО КРАЖБА НА ЛИЧНИ КАРТИ, КАЗНЕТИ 5 ОД НИВ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ТРГНА ВО МАСОВНА КОНТРОЛА НА ФИНАНСИСКИТЕ ДРУШТВА ЗА БРЗИ КРЕДИТИ КОИ ОДОБРУВАА НА ТУЃО ИМЕ ПО КРАЖБА НА ЛИЧНИ КАРТИ, КАЗНЕТИ 5 ОД НИВ

Државата се разбуди по бројните измами со брзи кредити кои финансиските друштва ги одобруваа на измамници само со едно „ало“ или по електронска пошта ...
1 2 3 4 5 40 30 / 394 НАПИСИ