Категорија: Култура

1 78 79 80 81 82 109 800 / 1086 НАПИСИ
ДРАМСКИ НЕ Е ОТПАД ЗА ГЛУМЦИ СО СОМНИТЕЛЕН КВАЛИТЕТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ TАСЕВСКИ

ДРАМСКИ НЕ Е ОТПАД ЗА ГЛУМЦИ СО СОМНИТЕЛЕН КВАЛИТЕТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ TАСЕВСКИ

Драмски театар не е отпад за да собира глумци со сомнителен квалитет, вели в.д. директорот Сашо Тасевски, по притисокот од партиски кадри да направи т ...
ПРАВОПИСОТ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ОД ДЕНЕС БЕСПЛАТНО НА ИНТЕРНЕТ

ПРАВОПИСОТ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ОД ДЕНЕС БЕСПЛАТНО НА ИНТЕРНЕТ

Електронската верзија на Правописот на македонски јазик од денеска е бесплатно достапна за симнување и за пребарување на Интернет на адресата www.prav ...
ПОД МОРАТОРИУМ ПРЕТСТАВАТА СО ВЛАДО ЈОВАНОВСКИ ВО ДРАМСКИ

ПОД МОРАТОРИУМ ПРЕТСТАВАТА СО ВЛАДО ЈОВАНОВСКИ ВО ДРАМСКИ

Претставата „Папагалот Историко“ во Драмски театар, во која главната улога ја игра Владо Јовановски, е ставена под мораторум, вели в. д. директорот Са ...
ХОЛАНДСКА ФОТО ИЗЛОЖБА ЗА НЕСТЕРЕОТИПНА СЕКСУАЛНОСТ ВО МАЛА СТАНИЦА

ХОЛАНДСКА ФОТО ИЗЛОЖБА ЗА НЕСТЕРЕОТИПНА СЕКСУАЛНОСТ ВО МАЛА СТАНИЦА

Победничките фотографии од меѓународниот фотографски конкурс „Награда за прајд фотографија“ (Pride photo award) 2016 на година, вечерва (20 часот) ќе ...
КНИЖЕВНАТА НАГРАДА „БАЛКАНИКА“ ЗА ПИСАТЕЛИТЕ ШЕХУ ОД АЛБАНИЈА И ОЗЈАШАР ОД ТУРЦИЈА

КНИЖЕВНАТА НАГРАДА „БАЛКАНИКА“ ЗА ПИСАТЕЛИТЕ ШЕХУ ОД АЛБАНИЈА И ОЗЈАШАР ОД ТУРЦИЈА

Романот „Играта, падот од небото“ на писателот од Албанија Башким Шеху и „Црн хумор“ на Мурат Озјашар од Турција се добитници на меѓународната книжевн ...
ТУЖБИ ЗА ГРАДИТЕЛИТЕ НА МНТ И СЛУЖБИТЕ ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ АЛАЃОЗОВСКИ

ТУЖБИ ЗА ГРАДИТЕЛИТЕ НА МНТ И СЛУЖБИТЕ ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ АЛАЃОЗОВСКИ

Изведувачите, надзорните органи и стручните служби во Министерството за култура и во други министерства ќе понесат одговорност за неквалитено градење ...
АРХЕОЛОШКИОТ МУЗЕЈ ОД 42 МИЛИОНИ ЕВРА НЕМА ВОДОВОДЏИЈА И ЕЛЕКТРИЧАР

АРХЕОЛОШКИОТ МУЗЕЈ ОД 42 МИЛИОНИ ЕВРА НЕМА ВОДОВОДЏИЈА И ЕЛЕКТРИЧАР

Археолошкиот музеј нема водоводџија и електричар, кои би требало веднаш и интеревентно да санираат ако дојде до какви било проблеми, откако се излеа р ...
ЌЕ ГИ КАЗНАМ ГЛУМЦИТЕ, ПУБЛИКАТА Е НАЈВАЖНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА МНТ

ЌЕ ГИ КАЗНАМ ГЛУМЦИТЕ, ПУБЛИКАТА Е НАЈВАЖНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА МНТ

Драган Спасов- Дац, в.д директор на Македонскиот народен театар (МНТ) на Фејсбук објави дека и покрај неговата наредба и сугестија да се игра претстав ...
18 ГЛУМЦИ ЈА ОТКАЖАА „НИЧИЈА ЗЕМЈА“ ВО МНТ ЗАРАДИ ПОДДРШКА НА КОЛЕГАТА ВЛАДО ЈОВАНОВСКИ ПРИТВОРЕН ЗА 27 АПРИЛ

18 ГЛУМЦИ ЈА ОТКАЖАА „НИЧИЈА ЗЕМЈА“ ВО МНТ ЗАРАДИ ПОДДРШКА НА КОЛЕГАТА ВЛАДО ЈОВАНОВСКИ ПРИТВОРЕН ЗА 27 АПРИЛ

Осумнаесет глумци ја откажаа вечерашната изведба на претставата „Ничија земја“, во Македонскиот народен театар (МНТ) како поддршка на колегата Владо Ј ...
СРАМОТА Е ЗГРАДА СТАРА 4 ГОДИНИ ДА ТЕЧЕ НА 3 МЕСТА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА МНТ

СРАМОТА Е ЗГРАДА СТАРА 4 ГОДИНИ ДА ТЕЧЕ НА 3 МЕСТА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА МНТ

В.д директорот на Македонскиот народен театар (МНТ) Драган Спасов - Дац реагира на Фејсбук до надлежните служби да постават вреќи со песок кај театаро ...
1 78 79 80 81 82 109 800 / 1086 НАПИСИ