Таг: абдикација

ЈАПОНСКИОТ ЦАР АКИХИТО АБДИЦИРАШЕ И МУ ПОСАКА МИР И ЉУБОВ НА СВЕТОТ

ЈАПОНСКИОТ ЦАР АКИХИТО АБДИЦИРАШЕ И МУ ПОСАКА МИР И ЉУБОВ НА СВЕТОТ

Јапонскиот цар Акихито абдицираше на историска церемонија во Токио, станувајќи првиот монарх по повеќе од 200 години кој доброволно го предал тронот. ...
1 / 1 НАПИСИ