Таг: Акихито

НОВИОТ ЦАР НАРУХИТО ВЕТИ ДЕКА ЌЕ БИДЕ СИМБОЛ НА ЕДИНСТВОТО НА ЈАПОНИЈА

НОВИОТ ЦАР НАРУХИТО ВЕТИ ДЕКА ЌЕ БИДЕ СИМБОЛ НА ЕДИНСТВОТО НА ЈАПОНИЈА

Новиот јапонски цар Нарухито вети дека ќе ја исполнува својата улога како симбол на државата и единството во своето прво јавно обраќање откако денеска ...
ЈАПОНСКИОТ ЦАР АКИХИТО АБДИЦИРАШЕ И МУ ПОСАКА МИР И ЉУБОВ НА СВЕТОТ

ЈАПОНСКИОТ ЦАР АКИХИТО АБДИЦИРАШЕ И МУ ПОСАКА МИР И ЉУБОВ НА СВЕТОТ

Јапонскиот цар Акихито абдицираше на историска церемонија во Токио, станувајќи првиот монарх по повеќе од 200 години кој доброволно го предал тронот. ...
АКИХИТО ЌЕ БИДЕ ПРВИОТ ЈАПОНСКИ ЦАР КОЈ ЌЕ АБДИЦИРА ВО ПОСЛЕДНИТЕ 200 ГОДИНИ

АКИХИТО ЌЕ БИДЕ ПРВИОТ ЈАПОНСКИ ЦАР КОЈ ЌЕ АБДИЦИРА ВО ПОСЛЕДНИТЕ 200 ГОДИНИ

Јапонскиот цар Акихито објави дека ќе абдицира на 30 април 2019 година, што ќе прво вакво повлекување од тронот во последните 200 години. Акихито, ...
3 / 3 НАПИСИ